logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bewonder de film Final Fantasy XV: Kingsglaive


final-fantasy-xv-kingsglaive Ken je de RPG gameserie Final Fantasy? Vast wel. Hij gaat in ieder geval al heel wat jaren mee. Het zou eigenlijk juist raar zijn als je d’r nog nooit van had gehoord. En als je hem wel kent, dan helemaal terecht: de games steken stuk voor stuk goed in elkaar. Pak je de slechtste game uit de Final Fantasy-reeks, dan is het nog steeds ontzettend verslavend. Mooie graphics, een wonderbaarlijk verhaal, goede muziek (die juist heel kenmerkend is voor de games) en natuurlijk de onmiskenbare RPG-karakteristieken waar het spel zo beroemd om is: ieder personage laat zich helemaal vormen naar jouw speelstijl. Final Fantasy XV is de nieuwste release, en wordt eind november 2016 uitgebracht. Als aanlopertje daarvoor kun je vast genieten van een film: Final Fantasy XV: Kingsglaive. Een soort teaser voor de game die komen gaat, maar wel eentje die natuurlijk helemaal op zichzelf staat – en een klasse apart is.

Cutscenes

Die filmpjes tussen bepaalde onderdelen van een game heten cutscenes. Soms zijn ze wanstaltig slecht, maar veel gameproducenten steken er zo ontzettend veel tijd in, dat het bijna filmisch wordt. Final Fantasy is zo’n gamereeks waarbij de tussenfilmpjes vaak ontzettend veel aandacht trekken van de gamers. En waarom zou je die technieken niet gebruiken om er een echte film van te maken? Dankzij de ervaring die de programmeurs hadden voor het maken van die tussenfilmpjes lijkt het bijna een kleine sprong naar het maken van een film!

Final Fantasy koninkrijk

Natuurlijk speelt de film af in een wonderbaarlijke wereld. Een wereld vol fantasie, magie en herkenbare elementen zoals gebouwen en straten. Is het aarde in de toekomst, of een parallelle wereld? De tijd zal het uitwijzen. Kingsglaive draait om het koninkrijk Lucis. Een oude koning heeft een veilige plek gemaakt in een wereld die in brand staat van de oorlog, dankzij het heilige Crystal. Die vormt een koepel om het koninkrijk heen. Naast de standaard soldaten die het koninkrijk beschermen tegen indringers kan de koning vertrouwen op een elite-eenheid, de Kingsglaive. Alleen deze soldaten krijgen toegang tot de magie van de koning, die ze kunnen gebruiken in hun strijd.

Nyx Ulric

De belangrijkste persoon in de film is wel Nyx Ulric, een meer dan rechtvaardig getrouwe Kingsglaive, die alles doet om anderen te helpen. Ook al moet hij daarvoor orders van zijn meerderen negeren. Dat komt hem duur te staan in zijn rang als soldaat, maar hij blijft ook niet onopgemerkt door de koning. Na jaren van oorlog komt er een vredesoffer. Nou ja: de termen voor een overgave worden besproken. De koning moet alle land buiten de hoofdstad Insomnia afgeven en zijn zoon, prins Noctis, laten trouwen met Lady Lynafreya, de voormalige prinses van Tenebrae en nu gevangen genomen door Niflheim. Als het vuur te heet onder de voeten wordt, en een vredesakkoord een excuus blijkt te zijn om de koepel binnen te dringen, is het dan ook Ulric die het recht moet doen zegevieren. Met veel actie, magie en zware keuzes, wel te verstaan.

Epos

Final Fantasy XV – Kingsglaive is een super spannende film vol acties en intriges. Het bedrog blijft maar doorgaan. Zelfs zo lang, dat je op een gegeven moment echt niet meer weet wie je nu wel en niet kunt vertrouwen. Het is dan prettig om te weten dat er echt maar een paar good guys in de film rondlopen, die het voor elkaar moeten krijgen dat er weer vrede komt. De film begint en eindigt met actie, en door de vele spectaculaire achtervolgingen en gevechten lijkt er niet veel aandacht te zijn voor het verhaal. Met nadruk op lijkt, want als je goed oplet zit er wel degelijk een diep verhaal in de film, die soms jammer genoeg een beetje op de achtergrond verdwijnt. Desondanks is de actie echt verbluffend en indrukwekkend. Voor SF-fans en fans van Final Fantasy dus echt een must-see!

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.