logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit is de Beweegpot

Kinderen achter hun schermpjes vandaan halen? Ze zien te entertainen tijdens de eindeloze zomervakantie? Iedere ouder/verzorger weet wat een uitdaging dat is. Gelukkig is er nu de Beweegpot, naar een idee van gymleraar Timo Vogels. Al een hit in het onderwijs! Daar is het de ideale oplossing voor beweeglijke of juist verveelde kinderen. En: ze steken er nog wat van op ook.  

beweegpot

Meer beweging

Met hun producten heeft Energize Games als doel om op een zo leuk én makkelijk mogelijke manier te inspireren tot meer beweging. Iedere pot bevat tientallen spellen en activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waarmee de spanningsboog doorbroken kan worden op momenten van concentratieverlies of onrust. Dit betekent een unieke combinatie van bewegend leren, persoonlijke ontwikkeling, makkelijk in het gebruik en gegarandeerd plezier. 

Assortiment

De Beweegpot is verkrijgbaar in drie variaties via de website. Energizers, Buitenspelen en vanaf vandaag: Samenspelen (verkoopadviesprijs: €21,95). Energizers en Buitenspelen werden bedacht door en voor onderwijzers. Samenspelen richt zich op ouders, verzorgers, oppassers; iedereen die weet hoe welkom het soms is om kinderen af te kunnen leiden met een spel en ze in beweging te krijgen, weg van hun iPad of telefoon. Door het kind op een speelse manier te laten wennen aan initiatief nemen, voor groepen spreken en leiding nemen is de Beweegpot niet alleen leuk, maar stiekem ook hartstikke leerzaam en goed voor hun ontwikkeling. 

Leraren zijn fan

Bedenker Timo Vogels ondervond in de praktijk waarom deze producten nodig zijn: “Ik was vroeger een druk jongetje op school en zie ook nu, in mijn werk als gymleraar, dat kinderen soms onrustig zijn of te afhankelijk van hun telefoon. Die ervaringen heb ik omgezet in een missie, om iedereen meer te laten bewegen. Onze producten zijn aan het uitgroeien tot een begrip in het onderwijs en de favoriete tool van veel leraren. Maar nu is het tijd om meer kinderen ermee aan de slag te laten gaan: niet alleen op school, maar ook thuis of op vakantie.”

Voorbeeldspellen uit Beweegpot Samenspelen

 • De Hindernisbaan: spelers houden elkaars hand vast en gaan hand in hand over een hindernis. Denk dan aan de bank, de eetkamerstoel of het speeltoestel in de speeltuin. De spelers hebben gewonnen als iedereen over de hindernis heen is zonder elkaars handen te hebben losgelaten.
 • Houdini: De spelers staan in tweetallen met de ruggen naar elkaar toe en haken de armen in elkaar. Ze verzinnen samen verschillende bewegingen en opdrachten. Bijvoorbeeld: ga zitten en weer staan, of maak een pirouette. Vervolgens voeren ze deze uit. Lukt dit, zonder de armen los te laten of te vallen?

Ga direct naar Beweegpotten op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Super kansje gewaagd

 2. hindrik sj evenhuis avatar
  hindrik sj evenhuis

  meegedaan en ingevuld

 3. will avatar

  IK heb graag meegedaan.

 4. Nanda avatar
  Nanda

  Begin jaren zeventig, m n moeder schreef op een briefje allerlei opdrachten en deed ze in een grote pot.
  Als we ons verveelden, en dat gebeurde regelmatig. Omdat we arm en bijna geen speelgoed hadden, moesten wij een briefje er uit halen en dat wat er opstond moest je dan ook doen. Kan een boodschap zijn voor een buurvrouw, stukje tuin schoffelen, schuur opruimen of je kamer. Toen was 6 week zomervakantie best een hele lange tijd. Ook omdat we nooit op vakantie zijn geweest.

  Dus je zou dit zelf ook kunnen maken. Rond de tafel gezamenlijk de opdrachten bedenken. Wie weet waar het toe leid.

 5. Anna Fleur avatar

  Deze leraar is ook zeker fan! Het valt niet altijd mee om mijn mentorleerlingen actief te houden. Een verfrissende energizer kan wonderen doen. Ik doe heel graag mee voor deze leuke beweegpot!

 6. Diana van os avatar
  Diana van os

  Super leuk , ik doe heel graag mee!

 7. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: