logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: De beste Tuna Melt sandwich ooit

Tuna Melt in een bekende speler in het sandwichwereldje: een romig broodje met zijdezachte saus, de pittige bite van tonijn en een hartige twist. Wij geven er met liefde een eigen draai aan en combineren de tuna melt met één van onze andere favorieten: de croque monsieur! Daarbij kun je de saus flink uitbreiden door bijvoorbeeld een gesnipperd uitje te bakken voor je de saus gaat maken of wat extra kruiden toe te voegen.


Recept: De beste Tuna Melt sandwich ooit

De beste Tuna Melt sandwich ooitVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Frankrijk
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 4 boterhammen
  • een blikje (plantaardige) Princes tonijnstukken
  • 2 eetlepels Marne Dijon Mosterd
  • Kaas (zowel plakken als geraspt)
  • Boter

  • Bechamelsaus
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • Nootmuskaat
  • Marne Dijon mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. We beginnen met de bechamelsaus: smelt de boter in een kleine steelpan.
  2. Voeg de bloem toe en roer even door. Laat het een minuutje of 2 a 3 zachtjes doorkoken.
  3. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf flink roeren!
  4. Voeg een snuf nootmuskaat, peper en zout toe. Roer er ook een lepel mosterd doorheen.
  5. Laat de saus even doorkoken als hij wat dun is.
  6. Zet het vuur uit. Zet ondertussen de oven op 200 graden (180 graden hetelucht)
  7. Nu kunnen we de sandwich maken! Smeer 2 boterhammen aan één zijde in met boter. Dat wordt de onderkant van je Tuna Melt sandwich.
  8. Leg de beboterde zijde naar onder. Smeer er nu een goede laag saus overheen. Niet te dik, maar ook weer niet te dun. En smeer goed van rand tot rand!
  9. Verspreid er vervolgens de tonijn overheen.
  10. Leg er plakken kaas op en dek af met de andere twee boterhammen.
  11. Druk de sandwich even aan.
  12. Leg op de bovenzijde een flinke laag saus – iets dikker dan de eerste laag. Smeer ook hier weer goed van rand tot rand!
  13. Besprenkel je sandwiches nu met een mooie laag geraspte kaas,
  14. Schuif de boterhammen nu 15-20 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi bruin is.
  15. Laat even afkoelen voor je jouw tanden erin zet. Heerlijk met een dot Ketchup Club tomatenketchup!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.