Heb je zin in meer visolie en omega 3, maar ben je die gewone maaltijd met vis en groenten beu? Dat begrijpen we! Met deze lekkere, simpele recepten kun je genoeg omega-3 en visolie binnen krijgen, samen met de eiwitten die je nodig hebt zonder steeds hetzelfde te eten. En krijg je alsnog te weinig binnen? Kies dan voor een omega 3 supplement als aanvulling op je dieet. Dat klinkt toch goed, toch? Lees verder voor 3 recepten met veel omega 3!
Gegrilde makreel
Dit gezonde alternatief voor spaghetti bolognese is perfect als je makreel in plaats van vlees gebruikt. De rijke smaak van makreel, in combinatie met de authentieke Italiaanse kruiden, maakt dit gerecht heerlijk. Bovendien zit makreel boordevol omega-3 vetzuren en vitamine B12. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en giet ze af in een vergiet. Verhit olijfolie in een andere pan en fruit de ui tot deze zacht is. Voeg knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Meng vervolgens de tomatenpuree en suiker erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus 3 tot 4 minuten pruttelen. Roer de gekookte spaghetti door de saus zodat deze goed is bedekt. Voeg tot slot de makreel toe en meng die door de pasta. Verdeel de spaghetti over borden en garneer eventueel met verse rucola en Parmezaanse kaas.
Sardinepaté
Dit makkelijke gerecht is niet alleen lekker, maar bevat ook veel eiwitten en omega 3-vetzuren. Je kunt van de sardinepaté genieten met geroosterd zuurdesembrood of een lekkere cracker. Prak de sardines met een vork in een kom, inclusief de botjes. Voeg vervolgens de boter, mosterd en citroensap toe en blijf prakken tot alles goed gemengd is. Snijd de augurkjes en/of kappertjes fijn en meng ze door de paté. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en voeg eventueel extra citroensap toe naar smaak. Voor extra smaak en om het er mooier uit te laten zien, kun je de paté optioneel garneren met gesneden bieslook of bosui. Nu kun je de paté op brood of crackers smeren!
Leng met puree en champignons
De Leng is een smakelijke vis die qua smaak veel overeenkomt met kabeljauw. Er is zowel witte als blauwe kabeljauw, maar de smaakverschillen tussen deze 2 vissen zijn minimaal. De vis smaakt voortreffelijk wanneer die geserveerd wordt met gestoofde champignons en een royale portie aardappelpuree! Bestrooi de vis met peper en zout en leg ze in een ovenschaal die je hebt ingevet met olijfolie. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid gezouten water. Daarna snijd je de champignons in dikke plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm dikte. Spoel ze niet af, want dat kan de smaak verminderen. Verwarm de oven voor op 160°C en plaats de vis in de oven zodra deze op temperatuur is. Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten gaar worden. Verwarm een beetje boter en olijfolie in een pan tijdens het bakken van de vis. Voeg dan de champignons toe en bak ze op matig vuur. Blus af met een glas witte wijn en laat het rustig inkoken. Voeg vervolgens de kruidenboter toe en laat deze rustig smelten. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als je de puree romiger wilt maken, kun je ook een eierdooier en/of een klontje boter toevoegen. Kruid de champignons met peper en verse peterselie. Controleer of de vis gaar is en besprenkel deze met wat vers citroensap. Geniet van je maaltijd en de omega 3 boost die het met zich meebrengt!