logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het beste Libelle kookboek – 100 succesrecepten voor elke dag

Het beste Libelle kookboek 100 succesrecepten voor elke dag

Het Beste Libelle Kookboek bevat 100 succesrecepten voor elke dag. Toegegeven: bij Libelle denk je niet direct aan de meest vernieuwende recepten – het blad heeft in veel ogen misschien een beetje een oubollig karakter, maar laat ik je dat meteen ontkrachten: het zijn stuk voor stuk leuke en vooral originele recepten. Ze zijn relatief eenvoudig te maken, betaalbaar en geschikt om in een doordeweekse dag te maken. Maar het boek heeft ook zo zijn kanttekeningen.

Kookteam

Een van de belangrijkste elementen aan Het Beste Libelle Kookboek zit hem in het feit dat de recepten niet door de lezers zijn gekozen. Ze zijn niet bepaald aan de hand van zoekresultaten in Google Analytics, niet door een vragenlijst of door reacties van lezers. Nee, dit zijn 100 recepten die zijn verzameld door het kookteam van de Libelle. De 4 receptenontwikkelaars hebben hun favoriete recepten verzameld. Daardoor komt er een bepaalde stijl en voorkeur in naar voren die het boek weliswaar een eenheid laten vormen, maar ook meteen wat beperken in de doelgroep. Zo komt er bijvoorbeeld flink wat vis en schaaldieren in naar voren, iets wat je wellicht niet zou wensen. Ook komen er heel wat knollen in terug, evenals ‘vergeten groente’ die niet overal verkrijgbaar zijn. Het leuke is wel dat de groentes gewoon gekweekt worden in ons eigen landje, waardoor je vers uit elk seizoen kunt koken met lokale producten. Pluspunt gescoord!

Bijzondere indeling

Ook de indeling van het kookboek is best bijzonder. Je zou denken dat het ingedeeld is op receptsoort, zoals vlees, vis of vegetarisch, hoofdgerecht, nagerecht of voorgerecht. Daar is echter weinig van terug te merken: het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken, voor iedere kookredacteur een deel! Dat maakt het zoeken en bladeren een stukje lastiger. Houd dus wat bladwijzers binnen handbereik voor recepten die je zeker eens wil proberen. Er staan er genoeg in, dat is zeker. De recepten zijn toegankelijk en eenvoudig, divers en met liefde samengesteld.


Ga direct naar Het beste Libelle kookboek op BOL.com.

Recensie over Het beste Libelle kookboek

Het beste Libelle kookboek laat niet zozeer Het Beste van Libelle zien, maar de favorieten van de vier redacteuren die zich bezighouden met de recepten. Daardoor komt hun voorkeur en smaak duidelijk naar voren. Zowat alles komt aan bod: hapjes en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, lunch en diner, vlees, vis en veggie … naar gesorteerd per redacteur, niet per soort gerecht. Achter in het boek vind je die verdeling wel, maar ik had die indeling liever voorin gezien. Naast een index per maaltijdsoort vind je ook een praktische index per ingrediënt.

Score: 7


Informatie

Titel: Het beste Libelle kookboek
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 250
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401473477
Prijs: 25 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.