logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe kies je het beste kunstgras voor jouw tuin of achtertuin


Kunstgras wordt al tientallen jaren gebruikt in sportfaciliteiten, openbare ruimten en privéwoningen. De laatste jaren heeft de technologische vooruitgang het mogelijk gemaakt om kunstgras van hoge kwaliteit te realiseren dat een schoonheid biedt die sterk lijkt op die van natuurgras en tevens een uitstekende optie is om te genieten van een mooie tuin in elke patio of achtertuin.

Kunstgras is een tapijt gemaakt met een resistent garen dat erg lijkt op natuurgras. Het heeft vele voordelen:

  1. Hij kan op elke grondsoort worden geïnstalleerd;
  2. De kostprijs, die iets hoger ligt dan die van natuurgras, is snel terugverdiend dankzij het eenvoudige en goedkope onderhoud: regelmatig borstelen met een bezem volstaat;
  3. Zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en UVA-stralen;
  4. Altijd onberispelijk en schoon uiterlijk;
  5. Zachte textuur;
  6. Veroorzaakt geen allergieën;
  7. Geen brandvoortplanting
  8. Kan in alle soorten ruimte worden geïnstalleerd;
  9. Hierdoor kan water worden bespaard, aangezien de grond op zeer warme dagen slechts minimaal moet worden besproeid om de temperatuur te verlagen of van tijd tot tijd om stof te verwijderen;
  10. Het is compatibel met huisdieren.

Waarop moet je letten bij het kunstgras kopen?

Kunstgras bestaat uit drie delen: de basis, de vezel en de vulling, die plantaardige aarde imiteert en het oppervlak zacht maakt. Waarop moet worden gelet bij de keuze van het ene of het andere type? Laten we hieronder kijken.

Welk doel zal het gras dienen

De behoeften van een tuin met weinig verkeer zijn anders dan die van een speelruimte voor kinderen of een plaats waar huisdieren de hele dag rondlopen. Daarom zijn er verschillende soorten gras, elk bestemd voor een specifiek gebruik.

De grond

Kunstgras kan worden gelegd op cement, bakstenen of aarde. De hoeveelheid werk die nodig is om kunstgras te leggen hangt af van het type ondergrond, aangezien de grond vooraf moet worden geëgaliseerd.

Gewenst uiterlijk

Er zijn verschillende kleuren en hoogtes van kunstgras. We moeten de meest geschikte kleur kiezen, die niet te fel is, zodat hij er natuurlijker uitziet, prettig aanvoelt en comfortabel is in het gebruik.

Waterafvoercapaciteit

Het is essentieel voor de juiste levensduur van kunstgras dat het een goede drainage heeft, zodat water zich niet ophoopt.

De kwaliteit van de materialen

Zodra je hebt besloten welk soort gras je wilt gebruiken, moet je de beste kwaliteit kiezen, die wordt bepaald door verschillende factoren: samenstelling van de bodem, dikte en dichtheid van de vezel, hoeveelheid en soort vulmateriaal, indien aanwezig.

Kan kunstgras binnenshuis worden gebruikt?

Dit soort gras kan ook binnenshuis worden gebruikt en de resultaten zijn uitstekend. Synthetisch gras voor binnenshuis brengt originaliteit, goede thermische isolatie en een zacht, glad oppervlak om van te genieten.

Er is een grote keuze aan fabrikanten, kenmerken, kwaliteiten en prijzen! Zet in op kunstgras en vul jouw ruimtes met leven en kleur zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhoud.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.