logo-liggend-wit-donkerblauw

De beste kleuren voor de buitenkant van je huis in 2022


Of het nu gaat om een ​​snelle opfrisbeurt of een totale renovatie waarna je je opstalverzekering opnieuw afsluit, niets is zo krachtig als een paar lagen van de perfecte verfkleur op de buitenkant van je huis. Sommige klassieke combo’s raken hierbij nooit uit de mode: haint blauw op verandaplafonds of snoepkleurige huizen. Maar als je iets wilt proberen dat helemaal trendy is, hebben we een paar ideeën voor verfpaletten die gegarandeerd de buitenkant van je huis opfrissen. Gelukkig is in 2022 wat trending is geworteld in tijdloze stijl: klassieke neutrale kleuren, humeurige grijstinten en zwarten, en een heel spectrum van groen dat zich helemaal thuis voelt tussen weelderige zuidelijke landschappen. Nog niet klaar om de sprong te wagen met all-over kleur? Deze trendpaletten werken net zo goed op luiken en sierlijsten als op gevelbeplating en baksteen!

kleur groen buiten

Ga voor groen

Groen is niet meer alleen voor je landschapsarchitectuur. Net zoals we binnen zien, is groen ook trending als het gaat om verfpaletten voor buiten. Een donker, humeurig groen zoals de Basil SW 6194 van Sherwin-Williams, dat zich leent voor een palet van eindeloze neutrale tinten, zal in 2022 populair worden. In combinatie met een fris zwart-wit palet, voegen ontwerpers een chique rand toe die zowel onverwacht als aantrekkelijk is voor een exterieur. In combinatie met meer traditionele beiges en warm wit wordt groen een naturalistisch element in een kleurenschema dat zowel organisch als up-to-date aanvoelt. Voor een lichtere draai, probeer Benjamin Moore’s kleur van het jaar, October Mist 1495 of Sherwin-Williams’ Evergreen Mist SW 9130; beide zijn chique zilverachtige groenen die gegarandeerd leuk spelen met een breed scala aan paletten.

Warm en gastvrij

In de afgelopen jaren heeft helderwit de harten van huiseigenaren gestolen. Dit had dan ook zonder twijfel een goede reden. De juiste witte verf kan een huis namelijk volledig transformeren, van binnen en van buiten. Bovendien is het een natuurlijke keuze voor een tijdloze boerderijstijl! Maar houd in 2022 een oogje in het zeil voor warme gebroken wit en andere gezellige kleuren. Neem een ​​voorbeeld aan Benjamin Moore’s Color Trends 2022 Palette met 14 rustgevende, ingetogen tinten, van aards taupe tot klassiek zachtgeel. Of probeer een van de beste en meest favoriete witte verfkleuren, Sherwin-Williams’ Creamy SW 7012, voor een gebroken wit dat fris is, maar niet verblindend. Dat zal prachtig staan op de buitenkant van je huis!

Humeurige kleuren

Zwart-witpaletten zullen ook in 2022 nog steeds populair zijn, maar we zullen zien dat donkere buitenkanten de overhand krijgen. Dat is althans de verwachting van een expert. Een geschikte kleur hiervoor is Sherwin Williams’ Caviar (SW 6990). Om een ​​tint te vinden die precies de juiste balans vindt, adviseert een andere ontwerper om er een te zoeken die opvalt, maar ook kan opgaan in de omgeving. Benjamin Moore’s Soot 2129-20 is daardoor zonder twijfel een favoriet, dit is gewaagd maar desondanks zeker niet te zwaar. Combineer het met lichtere kleuren of texturen zoals hout en steen om een ​​warme en uitnodigende look te creëren aan de buitenzijde van je huis.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.