logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe kies je een goede domeinnaam voor jouw bedrijf?

Je hebt een goede website nodig als bedrijfseigenaar, om je business op de kaart te zetten. Zo kunnen klanten je vinden en informatie over je bedrijf te weten komen. Bij het aanmaken van zo’n website komen verschillende zaken kijken, zoals een gebruiksvriendelijke lay-out en een logische indeling. Ook de juiste domeinnaam is belangrijk! Hoe kies je nu eigenlijk een goede domeinnaam voor jouw bedrijf? Lees verder voor onze tips.

Domeinnaam bepalen met een domeincheck

Om tot een goede domeinnaam te komen, is het verstandig om hier eerst nader onderzoek naar te doen. Zo heb je misschien al over een domeinnaam nagedacht, en wil je eerst eens controleren of deze naam nog beschikbaar is. Een domeincheck is een ideale optie om hier meer over te weten te komen. Check of de domeinnaam die je voor ogen hebt nog beschikbaar is. Is dat niet het geval? Dan kun je via de domeincheck ook kiezen uit verschillende suggesties die dicht in de buurt van je idee liggen. Of kijk naar andere extensies die nog wel beschikbaar zijn!

Juiste extensie voor je domein

Over extensies gesproken: het is ook verstandig om hierover na te denken. Als je voor de gebruikelijke .com of .nl wilt gaan, kun je er bijvoorbeeld over nadenken of je alleen een Nederlandse markt wilt bedienen of juist ook een internationale richting op wilt gaan. Maar kijk tevens vooral verder dan deze gebruikelijke extensies – zeker als jouw ideale domeinnaam met een van deze extensies al bezet is. Er zijn veel meer opties mogelijk bij een domein kopen, zoals .site of .online. Maak het liefst goed gebruik van deze mogelijkheden!

Domeinnaam die bij jouw bedrijf past

Om voor herkenbaarheid te zorgen, is het slim om een domeinnaam te kiezen die past bij jouw bedrijf. Veel mensen geven de naam van hun website en bijbehorende e-mailadres daarom een naam die gelijk is aan de bedrijfsnaam. Zeker als je bedrijf een catchy naam heeft, die niet te lang is, maak je daarbij een prima keuze.

SEO-proof domeinnaam uitkiezen

Verder is het verstandig om SEO in je achterhoofd te houden bij het uitkiezen van je domeinnaam. Als je een specifiek product verkoopt, kun je dit bijvoorbeeld meenemen in je domeinnaam. Zo weten zoekmachines zoals Google sneller en beter waar jouw site om draait en word je beter gevonden bij zoekopdrachten van potentiële klanten. Zulke resultaten zijn natuurlijk absoluut mooi meegenomen! Het is eigenlijk de kunst om de balans te vinden tussen de bovenstaande tip, het uitkiezen van een naam die bij je bedrijf past, in combinatie met een SEO-proof invulling. Zo combineer je de ideale factoren!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.