logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Computers voor zzp’ers: hoe vind je de beste?

Welke computer voor jou het beste is, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke eisen en wensen. Waar bestaan jouw bedrijfsactiviteiten uit? En werk je altijd op kantoor of moet je jouw computer overal mee naartoe kunnen nemen? We bespreken de drie belangrijkste factoren bij het vinden van de ideale zakelijke computer.

Een pc of laptop voor jouw bedrijf

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de plek waar je de computer gebruikt. Ben je vaak onderweg? Dan is een laptop een logische keuze. Een pc neemt je nou eenmaal niet zo makkelijk mee. Toch heeft een pc een aantal voordelen ten opzichte van een laptop. Zo beschikt een pc vaak over meer geheugen en kun je zwaardere programma’s draaien. Dat is vooral handig wanneer je jouw pc niet alleen gebruikt voor het schrijven van teksten en e-mails, maar ook voor het monteren van beeldmateriaal of intensief gebruikmaakt van ontwerpprogramma’s. Dit is ook wel mogelijk op laptops, maar dan bent je vaak genoodzaakt om te kiezen voor een groter model en/of een laptop uit het hogere segment. Alle IT die u nodig hebt is echter eenvoudig online te vinden en te vergelijken.

Geheugen is King

Zorg er altijd voor dat het geheugen van jouw computer past bij je werkzaamheden. En dan hebben we het niet alleen over de opslagcapaciteit, maar ook over het werkgeheugen. Bij administratieve werkzaamheden heb je genoeg aan een werkgeheugen van 4GB RAM. Vraag je meer van je computer, bijvoorbeeld vanwege beeldbewerking? Dan moet je eerder denken aan een intern geheugen van 32GB. Soms is het interne geheugen uit te breiden, waardoor je met minder geheugen kunt starten en kunt uitbreiden indien nodig. Qua opslagcapaciteit heb je tegenwoordig toch al snel 1TB nodig.

Hoeveel mag het kosten?

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij de keuze van een nieuwe laptop of pc. Zeker als beginnend zzp’er zul je op zoek gaan naar het meeste waar voor je geld. Overweeg daarom ook eens een refurbished product. Dit zijn tweedehands pc’s en laptops die nog gemakkelijk een tweede ronde meekunnen. Je betaalt een fractie van de nieuwprijs waardoor je voor een schijntje kunt profiteren van alle voordelen van een dure computer of laptop. Refurbished producten zijn goed nagekeken en gerepareerd waar nodig zodat ze weer als nieuw werken. Let wel goed op de garantie die een bedrijf op refurbished producten geeft, dit wil nog weleens verschillen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.