logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De best verkochte dieetboeken van dit moment

Overgewicht – we komen er allemaal een keer bij uit. Dan sta je op een dag voor de spiegel (in een kleedhokje, met twee keer de shirtmaat die je normaliter kocht) en ontdekt: hier moet wat gebeuren. Je moet dan flink aan de bak, want overgewicht komt niet zo maar. Ieder pondje gaat door het mondje, maar soms is het ook gewoon een kwestie van de verkeerde dingen eten of veel te weinig bewegen. Toch, kantoortijger? Onlangs verschenen er vier dieetboeken die ontzettend populair zijn. En wij verdiepten ons er in!


Recensie over De Dr. Ludidi Vastenmethode

Intermittent fasting is eigenlijk geen nieuw concept, maar sinds de jonge en aantrekkelijk uitziende dr. Ludidi er mee te koop loopt, wil iedereen het gaan proberen. Intermittent fasting wil eigenlijk zeggen dat je vast onder bepaalde voorwaarden. Gezonde voorwaarden, wel te verstaan. In de praktijk eet je vijf dagen normaal en twee dagen achter elkaar enkel een lichte maaltijd. Maar je kunt er ook voor kiezen om alles wat je eet, in 8 uur tijd te eten, waarbij je dus 16 uur niets eet. Daar val je niet alleen van af, maar zorgt bovendien voor een beter gestel, aldus de jonge doctor (ja, zo wordt hij omschreven). Het boek is gestaafd op verschillende onderzoeken, maar desondanks toch normaal geschreven – een van de grootste successen van het boek. Een ander succesonderdeel: het is eenvoudig. De regels zijn niet heel bizar, er wordt veel vrijheid gegeven van wat je mag eten, hoewel ook hier tips en suggesties in staan om de gezondere keuze te maken. Als je de discipline kunt bewaren om deze vastenmethode te hanteren, zul je op een relatief makkelijke manier kunnen afvallen.

Score: 8


Ga direct naar Dr. Ludidi vastenmethode op BOL.com.


Recensie over Breek met hoe je eet, Hella van Laer

CooleSuggesties topper

Als je verkeerd eet, kom je vanzelf aan. En laten we eerlijk zijn: onze samenleving maakt het niet echt makkelijk om gezond te eten. Of beter gezegd: maakt het heel aantrekkelijk om ongezond te eten! Frisdrank is goedkoper dan melk of vruchtensap, een pak koeken is goedkoper dan een paar stuks fruit… daar tussenin zijn onze ‘gezonde’ alternatieven vaak doorspekt met suiker en/of zout. Hoe doorbreek je die structurele foute keuzes? Waarom eet je de dingen die je eet? Dat is de opzet van Breek met hoe je eet. Het drukt je met de neus op de feiten. Het eerste deel van het boek gaat diep in op het waarom je veel eet en waarom we zo houden van zoetigheid. Pas in het tweede deel wordt je gewezen op de betere keuzen. Een mooie opbouw, het boek is prettig geschreven. Ook hier zijn er weinig regels, je moet simpelweg zelf een appel pakken in plaats van een cakeje. De zoete kleuren doen vermoeden dat het boek voor vrouwen is geschreven, maar dat is natuurlijk onzin. Een heel toegankelijk boek vol goede tips en flink wat eye-openers. Een tikje confronterend, maar geen straf om te volgen. Uiteindelijk leer je jouw eigen weg te bewandelen.

Score: 9


Ga direct naar Breek met hoe je eet op BOL.com.


Recensie over Het Brein body dieet, Sara Gottfried

Eigenlijk is het Brein Body dieet vergelijkbaar met Breek met hoe je eet, maar dan met een paar verschillen. Ten eerste is het brein body dieet volledig gericht op vrouwen en het vrouwelijk gestel. Dat is geen voorzichtige conclusie, het staat letterlijk zo in het boek. Het is geschreven vanuit een wetenschappelijke benadering, waardoor ikzelf al vrij snel het spoor kwijt was. Het gaat simpelweg te diep in op de materie, er wordt gegoocheld met medische termen alsof het zakdoekjes zijn en dat haalt de leesbaarheid wel omlaag. Ook de vele verwijzingen naar onderzoeken leiden best wel af. Tussen al die theorie vind je ook veel praktische tips en technieken, oefeningen en aanpassingen die je kunt doen. Dat zou moeten leiden tot een aangepaste levensstijl in 40 dagen. Een mooi streven, wat ook aangeeft dat je het boek niet in een ruk hoeft uit te lezen – iets dat ik voor deze review natuurlijk wel heb gedaan.

Score: 7


Ga direct naar Brein body dieet op BOL.com.


Recensie over Koken voor #EenMaatjeMinder, Hilde DeWeer en Marie Bossuyt

Dit dieetboek is echt een boek dat vanuit de praktijk is geschreven. Na een korte inleiding waarin verteld wordt wat wel goed en niet goed voor je is, ga je aan de slag met het echte werk. Koken voor een maatje minder! In het boek vind je zes weekschema’s, ieder opgedeeld in halve weken. Twee keer boodschappen doen dus, maar daarmee haal je wel veel verse dingen in huis. De recepten zijn helder en duidelijk omschreven, er staan wel een redelijk flink aantal gerechten in met vis en schaaldieren. Als je daar niet van houd, zul je een alternatief moeten kiezen uit een andere week. Prettig zijn de tips en opmerkingen die in het boek staan van alternatieven of waarom je iets wel of juist niet mag. Echt een praktisch (en smakelijk) receptenboek, dat belooft om 6 kilo kwijt te kunnen raken in 6 weken. Hier mis ik wel een beetje de diepgang, tekst en uitleg. Dat kost het boek toch een punt. Ik weet het, het is een wankele balans om te bewandelen, als dieetboek!

Score: 8


Ga direct naar Koken voor een maatje minder op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.