logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Best of Enemies

The Best Of Enemies is een boekverfilming, waarbij het origineel geschreven is door Osha Gray Davidson. Het is bovendien een waargebeurd verhaal uit 1971, hoe bizar het ook allemaal klinkt. In het begin van de film maak je al meteen kennis met de hoofdrolspelers. Aan de ene kant heb je namelijk activiste Ann Atwater, die zo’n beetje recht tegenover de lokale vakbondsleider C.P. Ellis staat, fervent KKK-er.

Kennismaking

Ann Atwater probeert op te komen voor de rechten van de arme bevolking, die de huur niet altijd kan opbrengen. Ze probeert het stadsbestuur zo ver te krijgen dat ze actief handelen naar de huisbazen, die hun huurders onterecht opzadelen met hoge kosten. Aan de andere kant heb je Ellis. Je maakt kennis met deze subtiele man wanneer hij een aantal mede-leden van de KKK optrommelt om het huis van een vrijgezelle vrouw aan gort te schieten, wat sfeervol in beeld is gebracht onder een gezellig muziekje. Op dit moment denk je echt: wat hebben die twee met elkaar gemeen?

Onder de oppervlakte

Toch zijn de twee meer menselijk dan je zo in eerste instantie zou denken. Ellis heeft het thuis zwaar. Hij is een zelfstandig ondernemer en kan het hoofd net boven water houden, zeker omdat zijn langdurig zieke vrouw de nodige zorg nodig heeft. Zijn zoon kan niet echt goed meekomen op school en zijn oudste zoon heeft het syndroom van Down. Vreemd genoeg komt het persoonlijke leven van Atwater veel minder aan bod. De twee komen met elkaar in aanraking tijdens een openbaar forum, waar ze met elkaar in discussie moeten. Nu ze moeten samenwerken, groeien ze langzaam naar elkaar toe. Ze leren elkaar steeds beter kennen, waarbij het vooral Ellis is die ‘het licht’ ziet en telkens tot nieuwe inzichten komt.

Ga direct naar Best Of Enemies op BOL.com.


Recensie over Besdt of Enemies

The best of enemies is het best te omschrijven als een film waarbij twee gezworen vijanden tegenover elkaar komen te zitten, wanneer ze moeten opkomen voor hun kinderen. De problemen op school breken het ijs, waarbij de twee tegenpolen langzaam met elkaar in gesprek gaan en gezamenlijke conflicten proberen op te lossen. Het is niet altijd een heel vlotte film, maar wel een met een duidelijke boodschap – praat met elkaar! De acteurs leveren prima werk, in de film valt welk op dat er meer aandacht is voor Ellis en zijn club dan voor Atwatter en de hare.

Score: 7


Informatie

Titel: Best of enemies
Uitgever: Sony Pictures
Tijdsduur: 128 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.