logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Water Wizard: buddha board for kids

De Water Wizard is een wonderlijk apparaat. Het werkt met een pen die je vult met gewoon water, maar als je dan tekent of schrijft op het roze oppervlak, wordt het rood! Zo lijkt het alsof je gewoon tekent met een rode viltstift. Maar hier komt het magische: alles dat je hebt getekend of geschreven verdwijnt weer. Na een tijdje heb je weer gewoon het roze vel voor je neus, zonder dat iemand kan zien wat je hebt gedaan. Zo kun je heel makkelijk en op een leuke manier oefenen om te tekenen en te schrijven. Letters die je per ongeluk verkeerd hebt geschreven verdwijnen ook weer als sneeuw voor de zon. Niets aan de hand. Totdat je ze goed kunt schrijven, dan pak je een pen en papier, en schrijf je ze probleemloos en foutloos weer op. Want, je hebt al genoeg kunnen oefenen. Maar niet alleen voor het oefenen van schrijven is het een ideaal hulpmiddel, eigenlijk is het beter geschikt voor het bedenken van tekeningen, vormen of karakters. Omdat iedere laag langzaam vervaagd, kun je het blijven verfijnen en verbeteren. De oude lagen verdwijnen, dus als je nogmaals over de lijnen gaat die je wilt behouden, blijven deze langer zichtbaar.

De Buddha board is handig mee te nemen doordat het in een stevide kunststof doos zit. Opgeklapt vormt deze bak een standaard. Zo kun je er echt op schilderen, als ware het een echte schildersezel. In de deksel (die als standaard opgebouwd de voet vormt) zit een houder voor de met water gevulde pen. Niet alle kinderen zijn wellicht gediend van het vluchtige karakter. Mijn jongste zoon bijvoorbeeld vond het wel wonderlijk dat zijn tekening verdween, maar was echt teleurgesteld dat hij geen bewijs had van zijn artistieke creatie. Mijn oudste zoon, ietwat perfectionistisch van aard, gebruikt het bord om te oefenen. Zo kan hij eerst veilig dingen uitproberen, zonder dat iemand zijn ‘mislukte’ creaties kan zien. Hierdoor heeft hij een stuk meer zelfvertrouwen in het tekenen en schrijven gekregen, en is hij ook echt trots om zijn pen- of stifttekeningen te laten zien. Bovendien vind hij het gewoon leuk en fijn om vormen te tekenen en te ontdekken. Mocht je overigens niet zo’n pentekenaar zijn: alles met water erin werkt, ook kwasten of een flink natte vinger!

Water Wizard: buddha board for kids
Trendy Speelgoed. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Prijs: 19,99 euro

Deze game bij: Trendy Speelgoed

Leren schrijven? Lees ook eens: Recensie: Stabilo Easy Ergonomisch schrijven

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.