logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat moet ik met een mammoet? Geronimo Stilton rode reeks, boekje 4

wat moet ik met een mammoetGeronimo Stilton, de hoofdredacteur van de krant De Wakkere Muis, maakt heel wat mee. Je zou je bijna afvragen of hij nog wel tijd heeft voor zijn eigenlijke werk, maar aangezien hij er nog steeds werkt zal dat wel goed komen. In Wat moet ik met een mammoet? gebeurt er echter wel iets heel bijzonders. Daarin maakt hij namelijk – samen met Duifje Duistermuis en zijn neefje en nichtje Benjamin en Keetje – een reis naar het verleden.

Ver verleden

Duifje Duistermuis heeft namelijk de beschikking gekregen over een heel bijzonder apparaat: Stanley, de tijdreiscamper. Die kan veranderen in zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken, beschikt over de meest high-tech snufjes en.. is nog in de testfase. Niet het meest veilige apparaat dus om mee door de tijd te reizen, maar het viertal doet het toch. In een grot ontdekken ze namelijk een oude speerpunt, en de kinderen willen maar wat graag weten waar die speerpunt vandaan komt en wie die heeft gemaakt. Door een speciaal apparaat van Stanley komen ze er achter hoe oud de speerpunt is, en stelt Stanley de tijd in waarnaar ze moeten terugreizen.

Wat moet ik met een mammoet

Als ze eenmaal in de oertijd zijn aangekomen, ontdekken ze heel wat nieuws. Het meest bijzondere is echter wel een jonge mammoet, die gewond is aan zijn pootje. De vier vrienden besluiten het dier te helpen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Een mammoet is immers best groot, en doordat de kleine telg zo dankbaar is, blijft hij de vier muizen trouw. En bovendien: terug naar zijn kudde kan hij nog niet, aangezien hij een flinke achterstand heeft opgelopen door zijn gewonde poot. Geronimo krijgt de zorg op de mammoet op zich geworpen, wat zorgt voor heel wat hilarische momenten. Stanley is hier trouwens niet bij. Hij is getroffen door de bliksen en heeft even een kleine identiteitscrisis… ondertussen vraagt Geronimo zich af: Wat moet ik met een mammoet?

Conclusie over Wat moet ik met een mammoet

Dit is weer een spannend avontuur van Geronimo Stilton. Stanley, de tijdreiscamper, zorgt voor heel wat nieuwe mogelijkheden in de avonturen van Geronimo. Hij komt misschien iets te vaak in beeld met weetjes en informatie over de periode waarin ze zijn beland, maar dat is een kwestie van smaak. Het verhaal is vlot geschreven, voor Geronimo-Stiltonboeken misschien een tíkje langzaam maar bevat veel sfeervolle tekeningen en weetjes over de oertijd. Achter in het boek vind je concrete informatie over de periode waarin de vier muizen hebben rondgelopen.
Door:
Score: Wat moet ik met een mammoet krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Wat moet ik met een mammoet,

Illustrator: Danillo Loizedda
De Wakkere Muis, 154 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789085923701. Prijs: 12.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.