logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Wat je als wijnliefhebber moet weten, Wes Marshall


Wat je als wijnliefhebber moet weten biedt informatie in een duidelijke een eenvoudige vraag-en-antwoordformule. Aangevuld met tabellen, kaarten van wijngebieden en duidelijke voorbeelden van proefnotities, wijnetiketten en stap-voor-stap foto’s geeft Wat je als wijnliefhebber moet weten een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke introductie in de complexe wereld van de wijn.

Wat je als wijnliefhebber moet weten is geschreven door de Amerikaan Wes Marshall, die zijn sporen heeft verdient op het gebied van wijnkennis. In 340 tips deelt hij die kennis met je. Denk daarbij aan de lastige vragen: wat drink je bij je eten, hoe lees je een wijnetiket en kun je de smaak daaraan voorspellen, maar ook aan meer basisvragen als: hoeveel caloriën bevat een glas wijn, wat is beter: kurk of dop, en hoe serveer je wijn? De vraag ‘wat drink je bij je eten’ komt overigens ruim aan bod: zowel per wijnsoort als per gerechtsoort worden suggesties gegeven, en dat is wel heel erg makkelijk! Natuurlijk wordt er ook ruimschoots ingegaan op de manieren waarop wijn gemaakt wordt, en wat de kenmerken zijn van de verschillende wijnstreken. Zo kun je aan de hand van de herkomst al enigszins voorspellen wat voor wijn er in de fles zit. Omdat Wes uit Amerika komt worden ook de Amerikaanse gebieden besproken, naast de alom bekende Franse, Duitse en Italiaanse wijnstreken. Speciaal voor deze Nederlandse uitgave wordt er ook uitgewijd over de Nederlandse en Belgische wijnmarkten.

Of je nu al regelmatig geniet van wijn of een echte nieuweling bent die alles van wijn wil leren: in dit boek vind je op de meeste vragen een helder en duidelijk antwoord. Misschien is er over sommige dingen meer te vertellen en meer te leren, maar van wijn moet je natuurlijk in eerste instantie genieten. Dit boek zal je daar zeker de helpende hand bij bieden!

Wat je als wijnliefhebber moet weten, Wes Marshall
Karakter Uitgevers, november 2010, 400 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789061129196

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] drinken is een klasse apart. Recenseerden we al eerder ‘Wat je als wijnliefhebber moet weten‘, het boekje Smaakstof bewijst sat het nog korter, bondiger en vooral praktischer en leuker […]

  2. […] Lees ook uit dezelfde serie: Wat je als wijnliefhebber moet weten […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.