Recensie: Wall Street: money never sleeps


Na een gevangenisstraf van 8 jaar komt Gordon Gekko vrij. Hij beseft dat de ondergang van de economie niet lang meer kan uitblijven, maar niemand luistert naar z’n waarschuwingen. Hij besluit daarom maar om zich te concentreren op z’n privéleven. Gordon wil de verwaterde relatie met z’n dochter Winnie verbeteren, maar lijkt daar niet in te slagen.

Ondertussen sterft de mentor van Jacob. Hij is een jonge beursmakelaar en denkt dat Bretton James achter de dood van z’n mentor zit. Bretton is een sluwe vos van LocustFund. Jacob, die tevens de verloofde van Winnie Gekko is, wil wraak en rekent daarbij op de hulp van Gordon. Gordon besluit Jacob te helpen, in de hoop zo dichter bij z’n dochter te raken.

Wall Street: money never sleeps is de opvolger van de klassieker Wall Street, eveneens met Michal Douglas, uit 1987. Maar geen nood: je hoeft niet direct naar de videotheek te rennen, ook zonder het eerste deel te hebben gezien heb je aan deze film je handen vol! Het kijkpunt van de film is ook anders. Waar het eerste deel draaide rond de jonge Bud Fox, draait nu het verhaal om Gordon Gekko (die na 8 jaar vrij komt) en eigenlijk vooral Jake Moore, die met Gordons dochter wil trouwen.

Het verhaal gaat in rap tempo. Alle introducties komen en gaan, en als je geen basiskennis van de beurs en beursgenoteerde bedrijven hebt zul je snel in de problemen komen. Problemen die naarmate de film vordert wel zullen worden opgehelderd, maar ze zullen je wel even een ongemakkelijk gevoel geven. Buiten de zakelijke en financiële aspecten die in de film naar voren komen is het een mooie film die gaat over het kiezen voor carrière of gezin, geld of geluk, wraak of vrede. Niet de geringste onderwerpen, en zeker niet in een enkele film. Een redelijke nadruk ligt op de consumptiemaatschappij, en als de film is afgelopen heb je het idee dat alles een zeepbel is: mooi om te hebben, maar o zo kwetsbaar.

Wall Street – Money never sleeps, Twentieth Century Fox

Tijdsduur: 135 minuten, Drama.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 20 euro), Blu-ray (ca. 28 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.