logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Waar is de kleine dino?, Joachim Krause

In het grote dinosaurusbos is altijd van alles te beleven. De zon schijnt, iedereen speelt lekker buiten: de kleine dino’s klimmen in de bomen en graven in het zand. Dino Daan speelt het liefst verstoppertje – kun jij hem vinden op de zoekplaten? En hoeveel dino-eieren tel je op elke bladzijde?
De korte teksten en kijkgaten in dit dikke kartonboek nodigen uit om te zoeken. De vele details en grappige spelletjes van de vrolijk gekleurde dinosaurussen maken dit boek keer op keer een avontuur voor alle kleine dino-vrienden.

Waar is de kleine dino? is een leuk zoekboek voor de kleine lezertjes die geïnteresseerd zijn in dino’s, monsters of rare wezens. Het toont een wonderlijke en kleurrijk vormgegeven wereld, waarin Dino’s de taken van de mensen vervullen. Hierdoor is het zowel herkenbaar als leuk. In de omschrijvingen wordt kort verteld wat er te zien is, maar ook worden er een aantal zoekopdrachten gegeven voor de lezertjes. Maar houd je niet al te veel aan deze zoekopdrachten, bedenk er zelf dingen bij: er is genoeg te zien en te zoeken in de afbeeldingen! Jammer genoeg is niet alles even duidelijk. Zo wordt er de opdracht “wat doet die dino nou met z’n kop in het zand?’ gegeven, terwijl ik niet verder kom dan een dino met z’n kop in iets dat lijkt op hooi (maar waarschijnlijk zand is). De kijkgaten zijn leuk, maar daar wordt in de tekst nauwelijks tot geen aandacht aan geschonken. Het is echter wel leuk om te zien hoe bepaalde voorwerpen of onderdelen van functie veranderen tussen de ene pagina en de daarop volgende. Verder is het een heel leuk boek, dat uitnodigt tot praten, zoeken, en vragen stellen.

Waar is de kleine dino, Joachim Krause
Uitgeverij Holland, april 2010, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025111120


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.