logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Waanzinnige wetenschap over jou, Nick Arnold

Wetenschap met de vieze stukjes er nog in! Dit boek gaat niet over zomaar iemand. Het gaat over jou en niemand anders! Weet jij: – welk deel van je lichaam net zoveel weegt als de tong van een kolibrie? – Hoe je lichaam een korst maakt als je bloedt? – Wat er gebeurt als je je dwarsgestreepte spieren gebruikt? De afschuwelijk amusante antwoorden vind je in: De waanzinnige wetenschap over JOU!

De waanzinnige wetenschap over jou is een populair-wetenschappelijk boek, dat inspeelt op de semi-vulgaire insteek van de jongeren. De tekeningen hebben dan ook niet bepaald een grote aaibaarheidsfactor, en ook de teksten schuwen het vermelden en omschrijven van lichaamsvloeistoffen niet. Waar het boek echter niet in faalt is het overbrengen van de kennis. Kennis over het menselijke lichaam, wel te verstaan. over de techniek achter het lichaam, het afweersysteem, het krijgen van kinderen (met in het bijzonder de ontwikkeling van mensen, van conceptie tot en met bejaard-zijn en nog veel meer. Hierdoor heeft het boek een wat algemeen karakter en is het geschikt voor zowel jongens als meisjes. De kreet “het gaat over jou en niemand anders” wordt dus wel degelijk waargemaakt. De ‘droge’ informatie is met een vette knipoog geschreven en wordt aangevuld met illustraties (van Tony de Saulles), kadertjes, cartoons en andere tekeningen die het boek zijn kleurrijke karakter geven. Het leest makkelijk weg, is grappig én leerzaam. Lijkt me een droom voor iedere ouder; een boek dat kinderen willen lezen.

De waanzinnige wetenschap over jou, Nick Arnold
Kluitman, februari 2011, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020605594


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.