logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vroem vroem, liedjes voor onderweg, Dirk Scheele

Muziek is altijd leuk. Je wordt er vrolijk van als je het hoort, of nog beter – als je het maakt. Kinderen zijn daar geen uitzondering op, dat zal voor iedereen duidelijk zijn. Nog leuker is het om samen met je kind liedjes te zingen, maar wees eerlijk: welke volwassene vindt het plezierig om die oubollige liedjes en melodietjes mee te zwijmelen? Ik ken er niet veel. Daarom is populaire en trendy kindermuziek zo populair. Enige jaren geleden vierden VOF de Kunst en Het Klein Orkest nog hoogtijdagen in dit repertoire, maar de allerkleinsten waren letterlijk een ondergeschoven kind. Tot Disk Scheele ten tonele verscheen. Zijn liedjes werkten aanstekelijk, zijn songteksten leuk en eenvoudig, en zijn performances op het podium en op cd spreken tot de verbeelding. Zijn cd’s vliegen dan ook over de toonbank: er zijn inmiddels al meer dan 200.000 cd’s en dvd’s verkocht. Hij treedt op in theaters in Nederland en België en is regelmatig te zien in verschillende televisieprogramma’s.


Recensie over Vroem Vroem

CooleSuggesties topper

Dit liedjesboek is een ideaal boek voor onderweg: ieder liedje gaat over bewegen of vervoersmiddelen, maar ook over verre bestemmingen. Deze cd mag dan ook niet ontbreken in iedere auto waar soms kinderen in vervoerd worden. Ben je als ouder bang dat je kind eerder alle liedjes mee kan zingen? Waarschijnlijk is dat terecht, maar jij kunt dan wel gebruik maken van het boekje, waar alle songteksten in staan vermeld. Bovendien zijn deze teksten geïllustreerd door Harmen van Straaten, wiens nonchalante tekenstijl en schildertechnieken mooi aansluiten bij de muzikale flierefluiter Dirk. Het boek is trouwens niet alleen leuk voor onderweg, maar zeker ook voor thuis.

Score: 9


Ga direct naar Vroem, Vroem op BOL.com.

Vroem vroem, liedjes voor onderweg, Dirk Scheele, Harmen van Straaten
Pimento kinderboeken, 2009, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789049923471


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook onze review: Huis, tuin en keukenliedjes van Dirk Scheele.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.