Recensie: Toet- en taartkalender, Kamer 465


365+1 recepten voor toetjes en taarten. Van eenvoudige yoghurttoetjes tot exquise desserts. Als het aan de Toet- en Taartkalender van Uitgeverij Snor ligt is het voortaan elke dag feest. De Toet- en Taartkalender is de opvolger van de succesvolle Soepkalender. Ook deze kalender (zonder jaartal) is weer een bijzondere en persoonlijke bundeling van foto’s en illustraties bij de favoriete recepten van vrienden en kennissen van Kamer 465.

Tja, wat kan ik hier nou nog meer op zeggen? Toet- en taartkalender is een briljante uitgave. Het succes van de formule is natuurlijk al gebleken uit de Soepkalender, waarin 366 soepen stonden vermeld. Nooit meer denken ‘wat zal ik nou eens gaan maken’! Wat een heerlijke gedachte is dat! Gewoon het boek openslaan op de datum van de dag en je weet precies waar je aan toe bent!

Het boek… uhm… de kalender is een heerlijke verzameling van verrassende en toegankelijke nagerechten, die grotendeels zonder speciale vaardigheden en hulpmiddelen in elkaar te draaien zijn. En dat kan ook niet anders: de schrijfsters (Anya van de Wetering, Bregje Nix en Chantal Assinck) wisten de recepten van hun vrienden en familie te ontfutselen: ze zijn dus ruimschoots getest! Ik heb ze nog niet allemaal kunnen proberen (jammer genoeg) maar de kalender heeft inmiddels wel een vast plekje verworven in de keuken. Heb je een dag gemist? Geen nood, want je kunt hem volgend jaar gewoon nóg een keer gebruiken: er staat geen jaartal op!

De recepten worden geïllustreerd door vrolijke en creatieve weergaves van het gerecht, waarbij de naam van het gerecht ook op een leuke manier is verwerkt. Soms zie je het resultaat gefotografeerd, soms wordt een ingrediënt prominent in beeld genomen of wordt er gespeeld met de typografie of zie je een schetsje. Voor de echte zoetekauwen onder ons een absolute must-have!

Toet- en taartkalender, Kamer 465
Uitgeverij Snor, september 2010, 366 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789079961993

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.