logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Power, Rhonda Byrne

De auteur van The Secret, Rhonda Byrne, gaat verder met haar baanbrekende werk. Na de onthulling van De wet van aantrekking in The Secret beantwoordde zij duizenden brieven van lezers van het boek wereldwijd, waardoor zij tot nieuwe inzichten kwam en het boek The Power ontstond. Het is de langverwachte opvolger van het internationale fenomeen The Secret.

The Power vertelt over de kracht in het universum die voor het leven op aarde zorgt, die creëert, uitvindt en verandert. Deze kracht zit in ieder levend wezen, in iedere mens. The Power helpt je deze grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken: de kracht te ontvangen wat je wenst.

Met The Power kan iedereen het leven van zijn dromen creëren en realiseren, want een droomleven is dichter bij dan je denkt.

De schrijfster van The Power, Rhonda Byrne, begint haar boek met het eerste deel van het boek, The Secret, en wat dat succes met haar deed. Tijdens dit boek had ze een openbaring, dat haar leidde naar de kennis en inzichten die zij betitelt als The Power. Dit alles is omvat in een uitgebreide dankbetuiging. Deze dankbetuiging komt in eerste instantie overdreven en uitbundig over, maar naarmate het boek vordert kun je het zien als een wijze les, de meester in praktijk, zogezegd.

In de inleiding wordt gemeld dat the Power gelezen kan worden zonder eerst the Secret te hebben gelezen. Nu heb ik the Secret al enige tijd in mijn boekenkast staan, gelezen en wel, dus heb ik de achtergrondkennis van dat eerdergenoemde boek. Rhonda heeft echter helemaal gelijk. Je kunt the Power goed lezen zonder het eerdere deel onder ogen te hebben gehad. Heb je het boek echter wel gelezen, dan heb je een extra laag ter beschikking in het boek, een stukje diepgang in je eerdere leeservaring. Mocht je beide boeken willen lezen, raad ik je wel aan te beginnen met het eerste boek, en daarna dit boek ter hand te nemen. De volgorde waarin alles behandelt wordt is dan een stuk logischer.

The Power laat zich goed en gemakkelijk lezen, eenvoudiger dan the Secret. Waar het eerste boek wat semi-wetenschappelijk voorkwam, met fragmenten uit interviews, is the Power meer vanuit Rhonda geschreven, vanuit haar ervaringen en de ervaringen die ze te horen heeft gekregen. Hierdoor leest het vlotter door en is het een stuk persoonlijker. De eerste paar hoofdstukken omvatten de basis van de kracht, namelijk liefde in al haar aspecten. Met deze Liefde kun je de Aantrekkingskracht (waar the Secret over gaat) naar je hand zetten, zodat je alles voor elkaar kunt krijgen wat je hartje begeert. In deze eerste hoofdstukken wordt niet alleen omschreven wat de kracht inhoud en hoe het werkt, maar ook hoe je het zelf in de praktijk kunt brengen. Dit in heldere, duidelijke taal met praktische en realistische overkomende voorbeelden. Waar the Secret nog wel eens wat in het midden wilde laten over hoe je de Aantrekkingskracht kunt toepassen, zo duidelijk is de omschrijving van de Liefde. Ook word uitgelegd hoe deze twee samenhangen en samenvallen, waardoor je het lezen van het tweede boek meer inzicht in the Secret hebt gekregen.

Halverwege het boek wordt het nog praktijkgerichter, en worden de inzichten toegepast op geld, relaties, gezondheid, jijzelf en natuurlijk het leven. Dit ook weer met duidelijke voorbeelden en concrete situaties, zodat je het direct op jezelf kunt betrekken. Ook de toon waarin dit gebeurt is niet belerend of vervelend, maar eerder alsof iemand haar verhaal vertelt. Zij heeft het meegemaakt en ervaren, en vertelt haar kennis nu door. Er komen nog wel citaten in het boek naar voren, maar Rhonda is de enige die aan het woord komt dat is wel de kracht van dit boek boven the Secret. Het is dus zeker een waardige opvolger. Ik kan nog niet vertellen of het daadwerkelijk werkt, maar als je leeft volgens de omschreven levenswijze zul je in ieder geval een stuk vrolijker zijn en aangenamer naar het leven kijken!

Ga direct naar The Secret: The Power op BOL.com.

The Power, Rhonda Byrnes
Kosmos uitgevers, november 2010, 272 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789021509914


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook Review: The Magic, van Rhonda Byrne

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.