logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Teken je eigen stripavontuur met Zusje, Gerrit de Jager

Na Striptekenen met Zusje kunnen kinderen nu op stripavontuur met Zusje en haar kat Poesie. In dit boek bepalen kinderen mee wat Zusje en Poesie beleven. Met potlood, pen of stift kunnen ze de ontbrekende voorwerpen of plaatjes rechtstreeks in het boek tekenen.
Zo bedenken ze welk dier uit het ei komt, of naar welke winkel Zusje en Poesie gaan en wat ze daar kopen. Kinderen kunnen hun fantasie optimaal gebruiken. Het eindresultaat is een uniek boek, want ieder kind zal zijn eigen oplossingen bedenken.

Teken je eigen stripavontuur met Zusje is een werkelijk briljant boek voor de vakanties en vergeten uurtjes. Het neemt je bij de hand op een creatief avontuur in de wereld van Gerrit de Jager, bekend van onder andere Zusje en de familie Doorzon. De humor, speelse opdrachten en opmerkingen tussendoor maken het een plezierig boek om door te lezen, zelfs al heb je geen pen op potlood bij de hand. Heb je die wel binnen handbereik, dan is het zelfs voor volwassenen erg verleidelijk, zo niet onoverkomelijk, om aan het boek te beginnen. Let wel: het is zeker geen ‘cursus tekenen’, maar eerder een inzicht in het maken of opzetten van een stripverhaal. Zo wordt je gewezen op het belang van bepaalde aspecten van een afbeelding, hoe een verhaallijn in elkaar zit en hoe je met eenvoudige middelen een krachtig beeld neerzet. Basisvaardigheden in het hanteren van een potlood, stiften of pen zijn hierbij wel handig. Nadat je het boek hebt doorgewerkt blijft het trouwens nog steeds leuk om door te lezen, bij te tekenen en verder uit te werken. Een topper, ook voor de aankomende vakantieperiode!

Teken je stripavontuur met zusje, Gerrit de Jager
Gottmer, september 2010, 224 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789046807934

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.