logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Robijnrood: Eindeloos verliefd, Kerstin Gier

Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Robijnrood is een bedrieglijk boek. Toen ik de zoet-roze kaft zag en de titel las verwachtte ik een mierzoete roman, een zwijmelboek waar meisjes in een bed met veel roze, pluizige kussentjes en een overdosis chocolade van kunnen genieten. Sorry. Vooroordelen van een man. Ik had me echter niet sterker kunnen vergissen. Het enige dat de roze kaft rechtvaardigt is de hoofdrolspeelster: een zestienjarig meisje, in het midden van haar pubertijd. Verder is een enorm spannend boek, dat net zo goed door jongens gelezen kan worden. Het boek is ontzettend leuk geschreven. Het staat bol van de humor, waarbij de grappige uitspraken en vreemde gedachtensprongen van hoofdrolspeelster Gwen meer dan eens een glimlach op mijn mond toverden. Bovendien zitten er genoeg elementen in om het een spannende thriller-achtige uitstraling aan mee te geven, en zelfs een vleugje science-fiction. Tijdreizen, complotten en mysteriën lopen als een rode draad door het boek, en veel daarvan worden slechts een weinig opgehelderd. Leuk is dat het boek redelijk ingaat op details, met name de kleding en kapsels spelen een belangrijke rol, en de kenmerken daarvan in de verchillende tijdvakken waarnaar wordt gereisd. Door alle avonturen en wendingen kwam het einde van het boek veel te snel in zicht, waarbij de honger naar antwoorden nog steeds niet volledig gestild is. In de laatste hoofdstukken, waarbij je denkt een aantal antwoorden te krijgen op vragen worden deze voor een deel ook gegeven, maar komen er nog veel meer vragen naar boven en mysteries aan het licht. Er wordt in ijl tempo gewerkt naar een heuse cliffhanger, die zeker goed zijn best doet: ik kijk al reikhalzend uit naar deel twee, op zoek naar antwoorden.

Robijnrood: Eindeloos verliefd, Kerstin Gier
Kluitman, februari 2011, 288 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789020679038


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.