logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rituals Spring Garden fragrance sticks


Rituals staat bekend om hun natuurlijke en originele kijk op dagelijkse rituelen. Door unieke, natuurljike ingrediënten en verrassende geuren worden de dagelijkse dingetjes een bijzondere gebeurtenis: van douchen tot wassen, van afwassen tot een kpoje thee drinken: het leven is het waard om bij stil te staan, daar moet je van genieten. Dat kan ook met deze fragrance sticks: een flesje geurend water met een aantal stokjes die je erin kunt steken: doordat de stokjes het vocht absorberen wordt een groter gebied gemaakt vanwaar de geur zich door je huis kunt verspreigen. Eén flesje is goed voor zo’n drie maanden, aldus de verpakking. Wil je even een intensere geur, dan kun je de stukjes omdraaien – vergeet daarna je handen niet te wassen, de geurstof is namelijk niet voor consumptie geschikt!

De geur van Spring Garden is lekker luchtig: de lichte kruidige en bloemige geur van de grassoort Vetiver en salie, waarin ook een duidelijke citrusgeur op te merken is. Lekker fris dus! Dat niet iedereen even gecharmeerd is van een dergelijek geur werd echter ook pijnlijk duidelijk: ikzelf kon blijkbaar niet goed tegen de constante en intense prikkeling van mijn reukorgaan. De oplossing was echter snel gevonden, want het is wel een heel prettige geur: door de stokjes uit het flesje te halen en neer te leggen is de geur minder intens, en houdt het zich meer op de achtergrond. Bijkomend voordeel is dat we de stokjes nu verspreid hebben door het hele huis: niet alleen de kamer ruikt lekker fris en zomers, ook het toilet, de badkamer en de zolder (waar vervelende wasluchtjes maar al te graag gemaskeerd worden) ruiken naar Spring Garden. Bijkomend voordeel: zo nu en dan moeten we de stokjes even ‘opladen’ in het flesje: je doet er dus ook nog eens veel langer mee. Daarbij laten de stokjes zich wat makkelijker wegwerken in het interieur dan het glazen flesje, dat samen met de stokjes toch zo’n veertig centimeter hoog is.

Spring Garden fragrance sticks, Rituals
Prijs: 22,90 euro. Glazen flesje, zes stokjes, verpakt in een stevige koker.

Koop bij: Rituals |  Rituals Shop |  De Bijenkorf

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.