logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ridder Muis: Muis en Draak, Dirk Nielandt en Marjolein Pottie

Muis heeft een zwaard en draagt een harnas. Ze is een ridder. Draak is gewoon Draak. Ridders vechten tegen draken. Maar Muis en Draak vechten niet met elkaar. Ze zijn de beste vrienden. Samen beleven ze een heleboel stoere en grappige avonturen. Draak geeft een feestje, Muis rijdt als een ridder op een paard, Draak en Muis spelen verstoppertje,… De volgzame Draak volgt de bazige Muis in alles. Maar af en toe maken ze ook wel eens ruzie…

Ridder Muis: Ridder en Draak is een serie grappige verhalen voor eerste lezers over een ongewone vriendschap. Want zowel Draak als Muis ontdekken een boek dingen, waarbij ze op elkaar zijn aangewezen om de nieuwe ontdekkingen verder uit te diepen, al dan niet met elkaars hulp. En beide dieren hebben zo hun eigen karakters en eigenschappen, waardoor ze bijzonder goed op elkaar in kunnen spelen. Maar ook de beste vrienden hebben zo hun meningsverschillen, en zelfs ruzies. Zo ook Ridder en Muis, waarbij het iedere keer weer de vraag is: komt het nog goed? En waarom hadden ze ruzie? Allemaal leuke verhaaltjes om te lezen en aspecten over samen spelen en vriendschap eens nader te onderzoeken en samen met je kinderen te bespreken. De bijzondere, speelse illustraties van Marjolein Pottie hebben een glas-in-lood uitstraling die mooi aansluit op het principe dat Muis een middeleeuwse ridder is. Het leukste van alles is echter dat het ontzettend leuke verhaaltjes zijn: schaars goed voor beginnende lezers. Het boek heeft het predikaat AVI 4 / M4 meegekregen, zodat de kinderen er relatief snel mee uit de voeten kunnen en hopelijk net zo kunnen genieten van de verhalen als ikzelf en mijn kinderen, want voorlezen kan natuurlijk altijd.

Ridder Muis: Muis en Draak, Dirk Nielandt en Marjolein Pottie
De Eenhoorn, 2010, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789058386489


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.