logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Professor Stewarts verzameling van wiskundige raadsels, Ian Stewart

Ian Stewart is van jongs af aan gefascineerd geweest door getallen en wiskunde. Sinds zijn veertiende heeft hij alle interessante en bijzondere weetjes over wiskunde verzameld die hij kon vinden en die hij niet op school onderwezen kreeg. Dit boek is het unieke resultaat: een bonte en uitdagende verzameling van wiskundige raadsels.

Professor Steward’s verzameling van wiskundige raadsels is een ontzettend leuk boek om te lezen. Waarom? Nou, je zou het boek knnen omschrijven als een bonte en uitdagende verzameling van wiskundige raadsels, zoals je hierboven kunt lezen (en wat dus ook op de achterkant van het boek staat vermeld). Alle feiten lijken wat willekeurig in het boek geplaatst, in een willekeurige volgorde. Juist door deze mengeling van raadsels, theorieën en uitleg is het een heel erg prettig en afwisselend boek geworden, waarbij je iedere keer dat je een bladzijde omslaat weer verbaasd zult staan van de wiskundige wereld. Toegegeven, soms gaat het boek wel even de diepte in, maar zelfs dan wordt de theorie op een dusdanige manier uitgelegd dat het lezen ervan in ieder geval zonder problemen gaat: het is een mooi boek, dat makkelijk wegleest en dat je bovendien wegwijs maakt in de verschillende wiskkundige aspecten in de wereld om ons heen. En dat zijn er meer dan je ooit voor mogelijk gehouden had kunnen hebben!

Professort Stewarts verzameling van wiskundige raadsels, Ian Stewart
Kosmos uitgevers, februari 2011, 320 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789021549651


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Meer raadsels? Recensie: 50 breinbrekers, Usborne activiteitenkaarten, Baeckens Books
Recensie: Tweede grote boek met raadsels en Enigma’s, raadsels en puzzels

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.