logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Piratissimo, Selecta


Regel de zeilen en licht het anker! Er zijn verschillende piratenschepen op zee die de kostbare verborgen schat zoeken. Het is een reis vol avontuur met ontdekkingen, tornado’s en nog veel meer. Wie de schat als eerste in de haven brengt is de winnaar. Pas op! De piraten raken hebzuchtig en dit kan de schat in gevaar brengen.

Piratissimo is een echt piratenspel, waarbij je schatten moet vinden en de zee moet trotseren. Het spel heeft een uitgebreide handleiding, maar het is altijd de moeite waard om eerst een potje te spelen met de handleiding erbij. Dat bleek ook hier de beste wijze te zijn: de handleiding placht meestal zo veel te vertellen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Het spel is mooi vormgegeven: het kartonnen speelbord heeft een kunststof draaiwieldje, en de schepen zijn gemaakt uit houd met een kunststof zeil. Dat werkt erg goed mee aan het neerzetten van de sfeer. Twee stokjes op de boten dienen voor het plaatsen van de gouden munten, die een gat in het midden hebben. Hier zijn kinderhanden in het voordeel, handen van volwassenen zijn er simpelweg iets te groot voor.

De spelregels zijn eenvoudig en helder: de boten gaan de ene kant op, de tornado tegen de klok in. Omdat je niet altijd een schat moet pakken komt er ook nog de nodige strategie bij kijken: soms móet je namelijk wel een schat pakken, en als je schip volzit, tja, dan heb je een probleem en zinkt je schip! In de praktijk zal het er op neerkomen dat je twee of drie keer een rondje om het bord moet maken met je schip, om zo de benodigde goudstukken te verzamelen: de speler die namelijk als eerste een bepaald aantal goudstukken heeft verzameld komt als winnaar uit de bus! Een stoer en leuk spel, dat dankzij de eenvoudige spelregels ook wel door jongere kinderen te spelen is.

Piratissimo, Selecta
Prijs: 34,99 euro. 2006. Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 25-45 minuten.

Dit product bij: Selecta |  Bol

Meer aardrijkskunde?
Recensie: De grote Kluitman kinderatlas, Chez Picthall, Kluitman

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.