Recensie: Pasen stickerboek

Een leuk stickerboek over paashazen die eieren verstoppen, een paasparade en -picknick, lammetjes en kuikentjes en zoveel meer. Ga zelf aan de slag en versier de verschillende paastaferelen!

Het Pasen Stickerboek is een heerlijk middel om alvast in de paas-stemming te komen. De zachte kleuren maken je al direct vrolijk, evenals de vrolijke tekeningen, zonder harde omlijningen. Het boek bestaat uit een flink aantal pagina’s met daarbij korte verhaaltjes, gekoppeld aan een opdrachtje om de dieren op de afbeelding te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een opdracht als: ‘De hemel is donker geworden en grote regendruppels plenzen naar beneden. De dieren amuseren zich in de plassen. Geef de grote paraplu’s en laarzen aan de beren en de kleine aan de andere dieren.’ In het midden van het boek zitten een aantal stickervellen (met meer dan 400 stickers), waarop de paginanummers staan vermeld waar ze voor zijn bedoeld. Jammer genoeg zijn ze niet zo makkelijk uit te halen, waardoor je of de schaar ter hand moet nemen, of regelmatig heen en weer moet bladeren. het is echter wel dolle pret om de tekeningen af te maken: de resultaten zijn direct zichtbaar, en de tekenstijl is overeenkomstig te platen.

Pasen stickerboek
Usborne, februari 2011, 22 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9781409531517

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.