logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: (oliver), Christopher Franceschelli

Voor iedereen die in wonderen gelooft!

Oliver is een ideaal cadeau voor iedereen die wel eens met iets anders bij zijn vrienden wil aankomen dan met een fles wijn, een bosje bloemen of de laatste bestseller. Voor wie ernaar verlangt iemand anders te zijn, of juist zichzelf; voor wie niet meer in wonderen gelooft, of juist nog altijd; voor kinderen met humor, of originele volwassenen.

Oliver is een betoverend eenvoudig boek, voor iedereen die even vast zit in zijn dagelijkse sleur of koste wat kost iets anders wil bereiken. Het vertelt het verhaal van Oliver. Oliver wil iets anders zijn, iemand anders, zo je wilt. Maar kán dat wel? Kan hij zijn eigen ik-zijn ontstijgen?

Het boek bestaat uit een aantal zeer dikke pagina’s, kartonnen platen waar de pagina’s op gekleefd zijn. Daardoor krijgt het de uitstraling van een blokboekje, terwijl het boek eerder voor volwassenen is dan voor de allerkleinsten. Op de laatste pagina wacht je een magische verrassing, waarschijnlijk ook de reden waarom alle pagina’s zo dik zijn. Het is een lief boekje, waarbij je bij iedere pagina even stil moet staan. Niet alleen vanwege de tekst, deze is namelijk minimaal maar diepzinnig, maar ook vanwege het feit dat de opmaak telkens anders is; zo moet je het boek bij iedere pagina een bepaalde kant opdraaien en staat je voor iedere pagina dus ook een kleine verrassing te wachten.

Oliver, Christopher Franceschelli
Lemniscaat, september 2010, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789047702894

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.