logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: My Grip vulpen, Bruynzeel

De vulpen: hét ideale instrument om mee te (leren) schrijven! ontwikkeld voor en door kinderen, samen met leraren en schrijfpedagogen. Dankzij het unieke ontwerp met clicks is Bruynzeel My Grip op ieder moment naar de hand van het kind te zetten. Zo ligt Bruynzeel My Grip bij ieder kind lekker in de hand. De pen is in de winkel verkrijgbaar, in aansprekende kleuren. Dit maakt schrijven met Bruynzeel My Grip ook thuis leuk!

Bruynzeel My Grip is een leuke en vooral ook originele vulpen. het is eigenlijk een kleine pen, die je kunt verlengen met licht gebogen dopjes. Letterlijk dopjes overigens: dezelfde stukjes die je achterop de pen kunt plaatsen kun je ook gebruiken als dop. Door deze gebogen dopjes ben je in de mogelijkheid de pen naar de vorm van je eigen hand te zetten, net zoals jij dat prettig vind. En dat is wel uniek! Want, zo weten ergonomen: er is geen één product dat standaard geschikt is voor iedereen. En omdat kinderen zeker in de beginperiode zo veel en zo intensief schrijven is juist dan een goede ergonomie heel belangrijk.

Door het driehoekige handvat ligt de pen al direct prettig in de hand. Het reliefloze kunststof was wel even wennen, soms heeft je vinger iets de neiging om weg te glijden. Zeker bij intensief schrijven, waarbij de vingertoppen iets klam worden. De opstaande randjes boden echter wel weer het voordeel dat je niet aan het schrijfdeel komt met vieze vingers tot gevolg. Daarentegen is het kunststof goed schoon te houden, wat een prettige bijkomstigheid is. Daarbij zorgt het driehoekige ontwerp ervoor dat je niet hard in de pen hoeft te knijpen, hij zal niet wegrollen tussen je vingers, waardoor schrijverskramp een stuk minder snel voor zal komen.

Het revolutionaire element aan de pen, het modulesysteem, werkt erg prettig! Het is goed af te stellen, met de beproefde ’trial and error’ methode. Bovendien ziet het er erg leuk uit. Grappig is ook dat het dopje ook een deeltje is dat je achterop kunt doen, zo kun je veel verschillende combinaties maken en de pen helemaal je eigen ding maken. Bovendien weet je direct wat jouw eigen pen is, wat in een klassensituatie prettig kan zijn. Voor hen die nieuwsgierig zijn: de pen maakt gebruik van standaard vullingen. Bovendien wordt de pen geleverd in een leuk driehoekig doosje, dat een beetje gedraaid is.

Bij iedere pen krijg je bovendien een Funcode, waarmee je op de website www.bruynzeel-mygrip.com toegang krijgt tot een speciaal onderdeel. In dit onderdeel kun je allerlei leuke activiteiten vinden, waarmee beginnend schrijvers spelenderwijs in aanraking komen met het schrijven, maar wat meer ervaren schrijvers er ook erg leuke activiteiten kunnen printen die je creativiteit en schrijfvaardigheid stimuleren.

De praktijktest: ik zelf kon er goed en makkelijk mee schrijven. Door het goed afstellen van de pen rust hij op de rug van je hand waarbij je hem goed kunt positioneren op het papier. De driehoekige vorm is ook prima vast te houden, het is veel natuurlijker dan een ronde pen. Door de combinatie deze eigenschappen hoef je veel minder hard in de pen te knijpen. De pen is overigens geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Mijn zoontje van 4,5 hield hem vrijwel direct goed vast. Hij is nog maar net bezig met schrijven. Zijn handhouding is natuurlijk nog niet goed, hij neigt naar het rechtophouden van de pen, maar kwam door het model er zelf al achter dat dit dan weer wat vreemd aanvoelde, en begon zijn hand zelf al wat vlakker te houden voor een betere schrijfhouding.

My Grip
Bruynzeel. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: 8,95 euro

Bezoek de officiële website bij: Bruynzeel

Lees ook:
Recensie: Schrijven met Stabilo Easy

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.