logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magpaint magneetverf


Magpaint Magneetverf is een bijzonder goedje. MagneetVerf is een voorgemengde, loodarme latexprimer op waterbasis en is donkergrijs van kleur. MagneetVerf kan voor afwerking worden overgeschilderd met elke soort verf in elke kleur. Voordat je op hout gaat schilderen met de verf moet je er echter wel aan denken een goede primer te gebruiken, anders hecht de verf niet zo goed. De verf is ontvankelijk voor magnetische werking, omdat door de verf (volgens geheim recept) fijne, niet roestende, ijzerdeeltjes zijn gemixt.

De verf is makkelijk te gebruiken met een schuimroller of met een kwast en het gereedschap is makkelijk te reinigen met water. Wijzelf gebruikten een vachtroller, met een wat korrelig resultaat opleverde. Achteraf kwam dit wel leuk uit op de muur met spachtelputz waarop het houten bord kwam te hangen. De magneetverf hebben we overigens nabehandeld met twee lagen lak op terpentinebasis.

Voor je gevoel moet je veel verf gebruiken. Magpaint adviseert drie lagen Magneetverf, voor een goede magnetische aantrekkingskracht. Zwakkere magneten hebben hierdoor net genoeg grip om bijvoorbeeld een tekening omhoog te houden. Bij gebruik van de verf onder behang zou ik dan ook zeker drie lagen aanraden. Per liter kun je ongeveer zes vierkante meter verven (1 laag). het leuke van de verf is dan ook dat je er met ieder materiaal overheen kunt: met behang, latex muurverf, gewone lak of zelfs schoolbordverf. Hierdoor kun je van ieder denkbaar oppervlak een magneetbord maken, zonder dat dit direct in het zicht hoeft te liggen. je bent dus niet gebonden aan muren, want ook kasten, deuren of zelfs stoelen kunnen behandeld worden. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook echt eindeloos. Niet alleen in de speelkamer kun je een vak maken waar tekeningen, posters of foto’s opgehangen kunnen worden, maar ook op kantoor heb je zo een flexibel magneetbord voor aantekeningen, plantekeningen en andere hulpmiddelen. Of wat dacht je van de keuken, voor boodschappenbriefjes en receptenkaarten? Met magneetverd zijn plakband, nieten, punaises en lijm verleden tijd.

Magpaint Magneetverf is verkrijgbaar in 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2500 ml, 5000 ml literverpakkingen en bulkverpakkingen bij onder andere Multimate, Hornbach, Formido en andere bouwmarkten.

Voor meer informatie, kijk op: Magpaint website

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.