logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Lunchskins

Wie goed wil zijn voor het milieu en daarmee zorg wil dragen voor de toekomst zal investeringen moeten doen. Niet alleen investeringen in producten die zuiniger zijn (een discutabele handeling vind ikzelf, want daarmee draag je alleen maar goed-werkende spullen naar de afvalberg) maar eerder investeren in groene alternatieven. Neem nou bijvoorbeeld boterhamzakjes. Ja, kijk maar eens in je tas: heb je d’r eentje bij voor je lunch of fruit? Hoeveel gebruik je er op jaarbasis? Zoveel? Dát kan natuurlijk minder.

Zo hebben ook drie Amerikaanse dames gedacht. Al snel kwamen ze met een oplossing: een katoenen zakje, dat snel droog is en in de vaatwasser kan. Hierdoor kun je het keer op keer gebruiken: dát scheelt heel wat boterhamzakjes ieder jaar! Bovendien is het ideaal voor op school: niemand kan zich meer vergissen door die vrolijke designs en kleurtjes. Daarbij is er altijd de mogelijkheid om de naam van je kind op het zakje te schrijven met watervaste stift. De handgemaakte zakjes zijn er ook in drie maten: snack bags (16,5 x 8,9cm, 7,95 euro), sandwich bags (16,5 x 16,5cm, 8,95 euro) en de grotere sub bags (20,3 x 17,8cm, 10,95 euro). Alle zakjes sluiten met klitteband, wat wordt voor een duurzame en gelijke sluitmogelijkheid. Van Wereldmama mocht ik zo’n zakje testen. Dat kwam mooi uit, want ook ik had iedere dag een plastic zakje om m’n brood zitten. Platte boterhammen met vaak een uitgeperst en uitgesmeerd beleg waren hier het resultaat van. Maar hoe bevalt het zakje?

Prima! Ik stop iedere dag drie boterhammen in de Sandwich bag. Dat is net aan de grens, met twee boterhammen zou hij mooier sluiten, maar het past nog goed. Het sluiten gaat ook eenvoudig: flapje dicht, en klaar. Wel een beetje letten op de punten, als je er een beetje voor zorgt dat die afgesloten zijn heb je iets minder kans op uitdroging. Want, zo schertste mijn verbazing: het brood komt helemaal niet uitgedroogd uit het stoffen zakje! Op z’n hoogst bij de bovenste hoeken, waar de sluiting omvouwt, maar de rest is nog net zo smakelijk on-uitgedroogd als uit het boterhamzakje. Bovendien zorgt de bag voor een beschermende factor: het is wat stug, waardoor de inhoud van het zakje niet beklemd komt te raken door de inhoud van mijn tas (boeken, A5 agenda, fruit). Geen last meer van platte, uitgeknepen boterhammen dus! Ook fruit werkt prima. Ik heb zelfs geconstateerd dat een geschilde appel minder snel verkleurd dan in een lunchtrommeltje. Bovendien neemt het lege zakje nauwelijks plek in. Ook het afwassen (in de normale afwas of in de vaatwasser) gaat zonder problemen: het zakje is zo droog en na even nadrogen weer klaar voor hergebruik! Ik ben helemaal om, en weet zeker dat als mijn kinderen fruit of brood mee naar school moeten nemen, ze dat lekker eigenwijs in een stoere LunchSkin gaan doen!

Wil je meer weten? Kijk dan op de site van Wereldmama.

Meer lunchtrommels? Lees dan eens:
Nieuws: Goodbyn introduceert nieuwe broodtrommel: ByntoRecensie: Brooddoos trilogie, Uitgeverij Minestrone Culinair
Recensie: Broodtrommelboek, Marije Vogelzang

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] oplossing zit hem in het materiaal waarin je hem inpakt. Een tijdje terug recenseerden we al de Lunchskins: een broodzakje die voorzien is van een speciale coating, die daardoor zo goed als luchtdicht is. […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: