logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lumagia, Geheim van de achtbaan, Lisa Loman

lumagia-het-geheim-van-de-achtbaan

Alex, David, Boris en Nikki zijn dikke vrienden. Onder aanvoering van de dappere Alex beleven ze allerlei avonturen. Op een dag komen ze via pretpark Aigamul in de wondere wereld van Lumagia terecht. En wat ze daar meemaken is zelfs voor Alex af en toe te eng!

Ze ontmoeten Jammie O, een kleine mopperende kok. Via een meer vol slagroom en een rots van drop bereiken ze zijn gekke keuken vol met spruitjespletters en ijsovens. Hij probeert de strijd te winnen van de zuurlappen. Alex en haar vrienden besluiten Jammie O. te helpen. Hadden ze dat maar nooit gedaan….Een gevaarlijke zoektocht volgt. Zullen ze de gemene zuurlappen kunnen tegenhouden? Zal het lieve getikte eitje hen aan het recept helpen? En zullen ze nog ooit kunnen terugkeren?

Help je de vier vrienden mee? In dit boek kun je verschillende geheime codes vinden. Met die codes kan alleen jij op de speciale website www.lumagia.com nog allerlei raadsels oplossen en spelletjes doen!

Lumagia, Geheim van de achtbaan is een veelzijdig boek. Het is vlot geschreven, waarbij je als buitenstaander op de gebeurtenissen kijkt: er is geen echte hoofdrolspeler. Ieder van de vier karakters komt dus goed aan bod als het gaat om gevoelens en gedachten. Hierdoor komt het boek misschien ook iets afstandelijk over: soms wil het zo veel vertellen dat het bijna té veel vertelt. Als je hier geen aanstoot aan neemt kom je wel veel dieper in de sferen van het fantasierijke land. Een land, dat in het boek enkele maken met full-color prenten wordt getoond aan de lezer, waardoor je nog beter in kunt leven in de avonturen van de kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is worden er veel toespelingen gemaakt naar de website, waar diverse spelletjes en activiteiten gedaan kunnen worden: een leuke aanvulling op het boek. Om hier toegang tot te krijgen moet je echter een aantal puzzels oplossen die door het boek heen staan. Heb je daar de goede oplossingen voor, dan krijg je toegang tot de virtuele wereld van Lumagia.

Lumagia, Geheim van de achtbaan, Lisa Loman
Caplan, oktober 2008, 192 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789079383030


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.