logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Loch Ness, the Game Master


Dit is de kans om een foto te maken van het monster van Loch Ness. Maar wie gelooft je als jouw foto’s totaal mislukt zijn? In dit humoristische bordspel voor fotografen van 4 jaar en ouder beweegt het monster van Loch Ness door het meer. De spelers kunnen hun fotografen tactisch opstellen. “Nessie” is echter wispelturig en snel. En dat kan leiden tot monsterlijke foto’s met Nessie achter een boom, Nessie in de mist of een heel vage foto van Nessie. Wie is de beste fotograaf?

Loch Ness is een ontzettend mooi en vrolijk vormgegeven spel dat kinderen en volwassenen in de huid van een fotograaf laat kruipen. Zoals echte natuurfotografen betaamd is het vooral Nessie die beweegt: voor de fotografen gaat het om het kiezen van een goed uitkijkpunt, om zo de mooiste foto’s van Nessie te kunnen schieten als ze voorbijkomt. Soms lukt het zelfs meerdere foto’s te schieten: het is echter slechts toegestaan een enkele foto mee te nemen naar de volgende ronde, dan wordt het dus kiezen welke foto je bewaart. Welke wordt het? Zoals in het echte leven levert een goede, duidelijke foto meer punten op dan een onscherpe of slecht belichte foto… Het bord is mooi geïllustreerd. De kunststof figuurtjes zijn echt vormgegeven als fotografen en het ‘monster’ bestaat uit drie delen: kop, lijf en staart, zodat deze eruitziet als een zeeslang die zich door het water beweegt. De regels zijn eenvoudig te begrijpen en het spel is snel opgezet: camera’s klaar? Schieten maar!

Loch Ness, the Game Master
Prijs: 24,95 euro. oktober 2010. Leeftijd: vanaf 4 jaar.
Aantal spelers: 2-5. Speltijd: ongeveer 20 minuten.

Dit product bij: The Game Master |  Bol

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.