logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lékué Steam Case

Het is altijd weer lastig om elke dag makkelijk gezond eten te bereiden. Je hebt er soms geen tijd voor. Of je hebt simpelweg geen zin om lang in de keuken te staan. Lékué komt nu met een slimme oplossing om elke dag gezond en snel je eten klaar te kunnen maken. De Steam Case is uitermate handig voor het bereiden van uw eten in de oven of magnetron. Het eten wordt bereidt zonder toevoeging van extra vet of vocht. Door het stomen wordt het voedsel gegaard in eigen sap en vocht. Intensere aroma’s en een overvolle smaak zijn het gevolg. Naast dat de smaken goed naar voren komen is het koken met de Steam Case ook gezond omdat de voedzame stoffen in uw eten beter bewaard blijven. De Steam Case is bestand tegen hoge temperaturen in de oven en magnetron en kan in de vaatwasser.

Lékué Steam Case is zo’n gadget waarbij veel mensen vraagtekens zullen zetten. Er zijn al zo veel van dit soort hulpmiddelen die gouden bergen beloven. Met een kritische blik opende ik dan ook de doos, die geleverd werd met bijbehorend receptenboek. Is dat wel een goed teken, een kookmiddel met zo’n uitgebreide handleiding? Het antwoord is ja en nee. Het is namelijk niet echt een handleiding, maar eerder een inspiratiebron om ideeën uit op te doen om te maken. Bovendien is het koken zo enorm anders dan met een gewone pan, dan is het wel zo handig om een paar makkelijke recepten uit te proberen voordat je er volledig mee aan de gang gaat. Het siliconen bakje blijkt perfect te werken: het sluit wanneer nodig, en laat stoom door als de druk te hoog wordt. Hierdoor is het niet alleen te gebruiken om te stomen, maar ook om gerechten geurdicht te bewaren in de koelkast! Het stomen gaat eenvoudig: er zit een klein plateautje bij, waardoor de gerechten uit het water blijven. Een eetlepel of drie is voldoende, eventueel aangevuld met kruiden die kun smaak middels de stoom overbrengen op groenten, aardappelen of andere ingrediënten. Ideaal voor kinderen: wel de smaak, niet die ‘rare groene dingetjes’ waar gerechten genadeloos op worden afgerekend. Bovendien is de structuur harder. Als je kinderen liever rauwe groentes eten dan gekookte is dit een ideale manier om ze warm te laten eten. Op de vraag of het werkt is mijn antwoord dus volmondig: ja. Zowel in de oven als de magnetron werkt het perfect. Let wel op voor de stoom die er uit komt: het is verleidelijk om het vast te pakken aan de siliconen handvaatjes (die overigens niet heet worden in de magnetron) maar ontsnappende stoom kan lelijk steken. Desondanks vindt het snel zijn plekje in de dagelijkse kookroutine. Lekue Steam Case: een hulpmiddel dat snel en gemakkelijk werkt. Bovendien is de steamcase er in drie varianten: 1 persoon, 1-2 personen en 3-4 personen, al dan niet met kookboek.

Steam case, Lékue
Prijs: ca. 20, 25 of 38 euro voor 1, 1-2 of 3-4 personen

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.