logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lego games: Minotaurus

Lego Minotaurus is een spel voor het hele gezin. Doe er alles aan om de macht te krijgen in het Labyrint (doolhof). In het doolhof woont de machtige Minotaurus, hij bewaakt hier een geheime tempel. Stuur als eerste jouw helden (figuren) naar het imperium, maar pas op voor Minotaurus. Bouw hindernissen voor tegenstanders, zodat ze verstrikt raken in het doolhof en jou niet lastig kunnen vallen. De bijgeleverde Lego dobbelsteen geeft een extra dimensie aan het spel.

Lego Minotaurus is een van de eerste spellen die Lego op de markt zette. En met succes: stuk voor stuk zijn het spellen die je veel plezier zullen bieden. Niet alleen vanwege het feit dat je het spel zelf in elkaar moet zetten en dankzij dit unieke systeem oneindig veel variatiemogelijkheden kunt inbouwen, maar vooral vanwege de spelregels die eraan ten grondslag liggen. Zo is Minotaurus een variatie op het nog steeds populaire Mens, erger je niet. Drie avonturiers moeten bij een veilige basis zien te komen. Of beter gezegd: eentje ervan, volgens de basisregels. Het opgebouwde spel is overigens compleet op te bergen in de doos: je hoeft het dus niet steeds helemaal opnieuw op te bouwen!

Je team aan verkenners baant zich een weg door een labyrint, waarbij je zelf de route mag bepalen. De dobbelsteen, waar je zelf de cijfers en twee kleuren op dient te bevestigen, laten je 3, 4, 5 of 6 stappen zetten. Gooi je een grijs vlakje, mag je een ‘muurtje’ pakken en naar wens in het veld plaatsen. Ideaal om je tegenstanders een hak te zetten! Gooi je zwart, mag je de Minotaurus verplaatsen. Raak je hierbij een van je concurrenten, mag deze weer van voor af aan beginnen. De dobbelsteen is afgewerkt met een rubber rand, waardoor deze niet al te hard neerkomt op de tafel – een prettige bijkomstigheid. Doordat de dobbelsteen ook een Lego-bouwsteen is kun je de vlakken naar wens verwisselen en vervangen. Een tip is bijvoorbeeld om de drie te vervangen door een groen vlakje, waarbij je over de groene muurtjes (heggetjes) kunt springen.

Naast deze tip worden in de handleiding verschillende variaties gegeven die het spel leuker maken. Wijzelf stapten al snel over op het verplaatsen van alle drie de helden naar het doel, om de spanning te verhogen. Wij, dan bedoel ik ook mijn zoontjes van 4,5 jaar en 2,5 jaar oud. Want hoewel het spel het predikaat 7+ heeft meegekregen is het prima speelbaar voor jongere zieltjes. Denk maar eens aan Mens, erger je niet of Ganzenbord. Als ze daar goed aan mee kunnen doen, zal dit spel ook prima lukken. niet dat onze jongste zoon al heel precies het juiste aantal stappen neemt, hij heeft zeker veel genoegen in het dwarszitten van zijn tafelgenoten met de muurtjes, en met wat hulp komt hij ook op een ‘eerlijke’ manier bij de eindstreep – tot ieders frustratie vaak nog als eerste.

Lego: Minotaurus is dus zeker een aanrader voor iedereen. Neem de leeftijdsgrens met een korreltje zout en denk even goed aan hoe je kinderen meespelen met andere gezelschapsspelen. Grote kans dat ze er al eerder aan toe zijn dan 7+.

Lego Minotaurus, Lego
Artikelnummer: 3841
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 20-30 minuten
Adviesprijs: 24,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Meer LEGO Games? Natuurlijk: kijk eens naar LEGO Harry Potter of de digitale LEGO Pirates of the caribbean of LEGO Harry Potter: Jaren 5-7!

Lees ook meer over het nieuwste spel: Lego Games: Harry Potter

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.