logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk kunst in het juiste perspectief, door alle eeuwen heen!

kunst in het juiste perspectief

Kunst in het juiste perspectief toont de geschiedenis van de kunst in woord en beeld. Het handige van dit boek is dat het de verschillende stijlen en stromingen behandeld, aan de hand van duidelijke hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk omvat de prehistorie tot en met de 15e eeuw, daarna wordt de tijd per (tweetal) eeuwen behandeld. In deze perioden worden de belangrijkste stromingen aangekaart, die duidelijk en helder met herkenbare voorbeelden wordt geïllustreerd. Zo krijg je een goed beeld van alle stromingen en de ontwikkelingen daarin. Een mooie bron van inspiratie voor al je kunstzinnige projecten, of dat nu schilderen, beeldhouwen, keramiek of fotografie is: je ziet nu de ontwikkeling die de wereld heeft meegemaakt op het gebied van kunst. Leuk detail is overigens dat ook fotografie als officiële kunststroming erkent wordt: dat zie je niet veel terug in dit soort algemene kunstboeken. Een overwinning voor de ontwikkelaars!

Maar wacht… er is meer

Daarnaast wordt er zowel naast Europese kunststromingen ook over de grens gekeken en komt bijvoorbeeld ook de Oosterse kunst ruimschoots aan bod. Een aanrader voor kunstliefhebbers, maar misschien juist wel voor hen die willen weten waar de basis ooit gelegd is en behoefte hebben aan een verruiming van hun horizon. Het prettige en meest interessante aan Kunst in het juiste perspectief is echter wel dat de ontwikkeling en het ontstaan van kunststromingen worden verklaard en uitgelegd aan de hand van de maatschappelijke factoren die eraan ten grondslag zitten. De ene stroming ontwikkelt zich namelijk veelal als reactie op een andere stroming of een sociaal-maatschappelijke ontwikkeling – en ook die komen, hoe summier ook, wel duidelijk aan bod.


Recensie over Kunst in het juiste perspectief

Een kunstgeschiedenisboek dat alle kunstwerken aankaart aan de hand van de tijdlijn – dat is een mooie manier om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de verschillende stromingen van over de hele wereld. Het bijzondere aan Kunst in het juiste perspectief is echter wel dat het boek ook rekening houdt met de sociale en maatschappelijke achtergronden.

Score: 8


Informatie

Kunst in het juiste perspectief,
Illustrator: nvt
Uitgever: Librero, 567 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789089980489. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.