logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Koken met passie: Paprika, Thea Spierings


Geen ingrediënt zo kleurrijk als paprika. Zoveel soorten, maten, kleuren en smaken. Zoveel toepassingsmogelijkheden in de keuken. Het is maar net wat je lekker vindt: de pittige groene paprika voor warme gerechten, geroosterde rode paprika als basis van een saus, of juist de gele of zoete oranje paprika’s als alternatief voor een bijzonder hapje. Dit boekje geeft je 40 nieuwe en verrassende ideeën om met paprika aan de slag te gaan. Ontdek de veelzijdigheid van deze knapperige vruchtgroente en laat je inspireren! Paprika is inderdaad een kleurrijk boekje, daar doet het de gekleurde en vooral gezonde groenten veel eer mee. Het is mooi vormgegeven, in een vrolijke jaren-70 stijl. Na een korte inleiding, waarin de geschiedenis en kenmerken van het ingrediënt worden omschreven, maar ook kooptips, bewaaradviezen en bereidingstips. Na deze korte introductie volgen de recepten, allen zo verschillend dat ze slechts één overeenkomst hebben. Paprika, je raad het al. Of je nu op zoek bent naar een salade, sandwich of quiche, olie, soep of salsa, werkelijk voor ieder wat wils in dit leuke themaboekje. Het boekje zelf heeft een klassieke indeling: op de linkerpagina staan de ingrediënten en de bereidingswijze, op de rechterpagina een mooie, goed gefotografeerd eindresultaat. Hiermee is het een sfeervol boekje, dat ondanks het eenzijdige ingrediënt toch veelzijdig is in zijn aanbod. Koken met passie: Paprika, Thea Spierings Caplan books, december 2010, 100 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789087241056

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.