logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koken met Karin zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten

Koken met Karin & 52 Weekendmenu’s zijn benoemd tot de beste culinaire boeken van Nederland door de jury van de Gourmand Cookbook. Klik hier voor meer informatie.

Maar gezond is anders, kijk maar eens goed naar de kleine lettertjes. Wat zit er allemaal in ons eten om het houdbaar te houden? En is het eigenlijk wel sneller, makkelijker en lekkerder dan zelf maken? Zonder pakjes en zakjes!

Koken met Karin: zonder pakjes en zakjes laat je zien hoe je allerlei populaire kant-en-klaargerechten gewoon zelf kunt maken. Van smeuïge aardappelpuree tot spannende stamppotjes, van geurige soep tot botermals draadjesvlees, van kruidige kip tot echte chocolademousse, van basisrecepten tot verrassend culinaire varianten. Heb je weinig tijd om te koken maar wil je wél lekker en gezond eten? Lees Koken met Karin!

Koken met Karin zonder pakjes & zakjes is zonder twijfel de meest volwassen uitvoering van deze drie delen. Strak vormgegeven, met slechts rode accenten, en een aantal praktische tips en valkuilen in de kantlijn bij de meeste recepten. Door de tips en suggesties wordt het succes van slagen nog wat groter, als er nu nog iets mis gaat moet je toch echt eens goed kijken naar de oorzaak van het probleem… Af en toe kom je nog wel een tekeningetje van Karin tegen over een ingrediënt of hulpmiddel, dat is ook een beetje de gimmick van deze Karin, daar moet ze ook zeker bij blijven.

De nadruk van dit boek ligt op het zelf maken van producten, en minder gebruik te maken van pakjes en zakjes. In het begin van het boek staat dan ook een vergelijk met een aantal producten uit een pakje en een zelfgemaakt gerecht. Enigszins confronterend, maar als je even nadenkt weet je ook wel dat er geen pan soep uit een enkel pakje kan komen. De indeling van het boek is overigens weer omgegooid: nu niet per gang of seizoen, maar per hoofdindeling: bijvoorbeeld pasta, aardappelen, soep, vis en toetjes. Achter in het boek kun je zoeken op een register per gang, maar ook nog steeds per ingrediënt. Ook hier gaat de vlieger weer op: geen uren lang in de keuken, aar snel iets lekkers én iets gezonds op tafel!

Koken met Karin zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten
Nieuw Amsterdam, augustus 2010, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,90 euro. ISBN: 9789046807866


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.