logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: ik ga lezen, Marion van de Coolwijk

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker.
De teksten en tekeningen in deze boeken zullen de kinderen ongetwijfeld aanspreken. Deze serie sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verschillende basisscholen.

Ik ga lezen is een prima boekje voor de eerste stappen in het lezen. Onder de aantrekkelijke plaatjes van Alex de Wolf staan een aantal woorden die betrekking hebben op de afbeelding, zoals tuin, voer, vis, schoen, hek en mus. In de afbeelding staan deze woorden ook, in de buurt van de voorwerpen waar ze betrekking op hebben. Hierdoor kunnen kinderen naast het letter voor letter lezen ook associatief lezen, wat het nodige zelfvertrouwen geeft. Toegegeven, beide technieken hebben hun voor- en nadelen, maar de combinatie van beide is wel een goede, het stimuleert kinderen om goed te lezen. Bovendien zijn niet alle woorden even voor de hand liggend: tuin kan bijvoorbeeld net zo goed gras zijn, of groen… ze moeten dus wel wat gaan lezen voor ze de woorden kunnen ontcijferen. Let wel: in het boekje staan enkel losse woorden, geen zinnen. Het is dus echt een boekje voor beginnende lezers. Een leuk boekje wel te verstaan, waar kinderen graag in zullen lezen.

Ik ga lezen, Marion van Coolwijk
Kluitman, januari 2008, 30 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789020680119


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.