logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik ben Nummer Vier, Pittacus Lore

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt.

Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten.

Ik ben nummer vier (I am number four) is een razendspannend science-fiction verhaal, dat zijn kracht vooral ontleent aan het feit dat het tegen het werkelijke aan schurkt. Het is altijd bizar om te lezen over mensachtigen die superkrachten blijken te bezitten, temeer omdat je zo nu en dan berichten oppikt in de media waarvan je denkt ‘dat kán toch niet?’. Zou het dan echt zo zijn?

Het boek zit vol spanning en verrassende wendingen. Het verhaal draait om Nummer Vier, een puber die zijn krachten begint te ontdekken, en zijn leermeester, een voogd die samen met hem is gevlucht. Hij moet telkens verhuizen en opnieuw settelen, wat de nodige frustraties met zich meebrengt. Als hij dan ook nog verliefd wordt op een meisje is het feest helemaal compleet. Ik ben Nummer Vier is dan ook niet alleen een spannend boek over een geheime gemeenschap, het toont ook de onzekerheid van de jongen, die zijn weg probeert te vinden naar het volwassen-worden en zijn lichamelijke veranderingen moet zien te begrijpen. Dit alles wordt wonderlijk verteld door Pittacus Lore, een pseudoniem van James Frey (In duizend stukjes, Mijn vriend Leonard, Stralend heldere ochtend). Het boek neemt je meteen mee de diepte in, en daardoor wordt het moeilijk om het nog neer te leggen. Dit is typisch zo’n boek waarbij je denkt ‘nog één hoofdstukje dan’, tot je de wekker plots op 03:00u ziet staan en je het met een weemoedig gevoel neer moet leggen.

Lees ook:
Suggestie: Gratis download ebook Zes: het begin
Recensie: I am number four de film
Alle boeken van Pittacus Lore

Ik ben Nummer Vier, Pittacus Lore
AW Bruna, februari 2011, 328 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789022999363


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.