Recensie: Huis, tuin en keukenliedjes, Dirk Scheele

In Huis, tuin en keukenliedjes maakt Dirk Scheele muziek in en om het huis. Zo worden alle gewone dingen in huis ineens heel leuk. De wasmachine draai-draai-draait, een kraan doet pssssj-pssssj-pssssj, een sleutelbos rinkel-kinkelt en een balpen klik-klikt. En heb je van al dat muziek maken trek gekregen? Dan eet je natuurlijk een boterham met een swingende boterhamboogie!

Dit boek bevat de complete teksten van de liedjes op de bijbehorende cd. Kinderen kunnen de vrolijke liedjes al snel meezingen. De grappige illustraties van Harmen van Straaten maken dit muziekboekje helemaal af. Dankzij de teksten in het boekje hoeven zij niet alleen te zingen, maar kun jij als ouder ook lekker meezingen en dansen! De muziek werkt aanstekelijk en is origineel, creatief en straalt lol uit, zelfs de meest sikkeneurige kleuter krijg je met deze cd aan het dansen, dat beloof ik iedereen plechtig. Het kan niet anders. De kans is zelfs groot dat je overal muziek mee gaat maken. Sla dus maar vast wat nieuwe pannen en pollepels in, het dak gaat eraf na het luisteren van deze cd en het lezen van dit boek.

Een leeftijd koppelen aan een boek als dit is altijd lastig. De liedjes en onderwerpen liggen dicht bij de belevingswereld van kinderen, de woorden zijn eenvoudig, hoewel er zo nu en dan een vreemde eend in de bijt te vinden is. Dit zal de pret echter zeker niet drukken, en ik denk dat je vanaf een jaar of twee al een heel eind komt met de liedjes die hierin staan. Alles mee kunnen zingen zal vanaf een jaar of drie gaan, waarbij de ‘houdbaarheid’ van de liedjes (dat ze de liedjes ook echt leuk vinden om te zingen) tot een jaar of zes zal reiken.

Huis, tuin en keukenliedjes, Dirk Scheele, Harmen van Straaten
Pimento kinderboeken, 2010, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789049924331

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook onze review over Vroem, Vroem, liedjes voor onderweg van Dirk Scheele.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.