logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte, CircusPatz

Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Heb je al je vriendjes gedag gezegd? En je astronautenpak en planetenpaspoort ingepakt? Ja, want jij bent degene die op avontuur gaat. In dit boek heb jij namelijk de hoofdrol! Deze keer gaan we de Magistrale Avonturenplaneten ontdekken. Samen met astronaut Maud en haar robothondje Laika. In dit dagboek vind je een speciale sterrenkaart en acht sterrenwindkaartjes. De sterrenwind bepaalt hoe jij door dit boek vliegt. Ga maar mee, als je durft…

Een prachtig lees-, kijk- en voorleesboek uit de hoge hoed van het Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium CircusPatz, waar verhaallaboranten en verhaalacrobaten de mooiste verhalen brouwen.

Voor kinderen vanaf 4 jaar (voorlezen) tot ongeveer 9 jaar (zelf lezen), en natuurlijk voor mama’s, papa’s, oma’s en opa’s die met hun (klein)kinderen op avontuur willen gaan.

Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte is een ontzettend leuk boek dat je meeneemt op een echte ontdekkingsreis. Het leuke is, dat er bij het boek een astronomische kaart geleverd wordt. Op deze kaart staan alle planeten vermeld die in het boek voorkomen. Zo kun je samen met je kind bepalen waar je naartoe gaat vliegen. Als hulpmiddel zijn er windrooskaartjes aanwezig: kaartjes waarop een richting staat aangegeven. Aan het einde van ieder verhaal wordt gevraagd om een kaartje te trekken, waarna je naar een willekeurige planeet reist. Aan de hand van de inhoudsopgave, voorin in het boek, blader je snel naar de juiste planeet voor een nieuw avontuur! Maar het boek leest natuurlijk ook erg leuk zónder de kaartjes, en de planetenkaart als referentie, gewoon om te zien hoe gek de planeten er allemaal uitzien.

Het verhaal is inderdaad geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier, de verhalen zijn spannend op een avontuurlijke manier. Ze lezen makkelijk weg, en wat echt leuk is, ze zijn geschreven naar het kind toe. Zo ga je op reis naar de planeet, waar je Maud leert kennen. Dankzij de meest fantastische wendingen en avonturen zal dit boek zowel jong als oud boeien. De mooie vormgeving, de ‘vergeelde’ pagina’s met ietwat vervaagde inkt en de grote pagina’s maken het een indrukwekkend en imposant boek, dat ook zeker bijdraagt aan de beleving. Bij mijn oudste zoon heb ik het gepresenteerd als de Atlas van de Magistrale Planeten, waarbij hij het helemaal niet erg vindt als we nog eens op eenzelfde planeet landen!

Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte, CircusPatz
AW Bruna, november 2010, 136 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789022998809


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.