logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het verdwenen spiegelpaleis en de orde van de weerheren, CircusPatz

Wat gebeurt er als op klaarlichte dag het wereldberoemde Spiegelpaleis zomaar door een windhoos van het Duinenland wordt opgetild en weggeblazen? Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken komt in actie om dit mysterieuze mysterie tot de bodem uit te zoeken.

Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken lost zaken op die voor de politie en de bekende geheime diensten niet op te lossen zijn. Alleen kinderen kunnen dit soort zaken tot een goed einde brengen, omdat die gewoon net iets beter over vreemde dingen kunnen nadenken. Het Ministerie is dus altijd op zoek naar slimme meisjes en jongens die als geheim agent mee willen werken aan een onderzoek. Dit keer is het Ministerie op zoek naar jou…

MINISTERIE VAN ZEER GEHEIME ZAKEN: HET VERDWENEN SPIEGELPALEIS EN DE ORDE VAN DE WEERHEREN is het eerste deel van een serie dossiers van het Ministerie. Het dossier bestaat uit het Handboek voor geheim agenten van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken, bewijsmaterialen, documenten, foto’s geluidsfragmenten en filmpjes waarmee de junior geheim agenten de zaak kunnen oplossen. Sommige onderdelen zitten in deze dossiermap, andere dingen zijn te vinden op de zeer geheime website van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken. Vooral door deze leuke mix weet het ‘boek’ enorm te boeien. Het is niet zo maar een leesboek waarin je wordt meegesleurd, nee, het is écht een avontuur, waarbij jouw inbreng onmisbaar is voor het slagen van de missie. Dit dossier is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Naast het boek, een notitieboekje, foto’s, het leuke en leerzame spionnenhandboek en natuurlijk het dossier zelf wordt er intensief gebruik gemaakt van de website, waar informatie, aanwijzingen en vervolgstappen vernomen kunnen worden. Dit gebeurt middels beeld-en geluidsfragmenten, maar ook met aan vullende documenten die uitgeprint moeten worden. Leuk, zeer creatief en Zeer Mysterieus: het Ministerie van Geheime Zaken slaat de spijker op z’n kop.

Het verdwenen spiegelpaleis en de orde van de Weerheren, CircusPatz
AW Bruna, 2007, paperback.
Prijs: 5,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789047502371


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.