Recensie: Het tapasboek, Simone en Inés Ortega


De laatste jaren is de Spaanse keuken wereldwijd zeer populair geworden, en het geliefdste onderdeel van de Spaanse cocina zijn zonder twijfel de tapas. Tapas, heerlijke kleine hapjes, die meestal voor de maaltijd gegeten worden, zijn een Spaanse way of life. Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van gambas al ajillo (knoflookgarnalen) tot tortilla espanola (Spaanse tortilla). De uiterst authentieke recepten zijn gemakkelijk te bereiden zonder ingewikkeld keukengerei en zijn dus geschikt voor iedere kok die zijn eerste stappen in de Spaanse keuken wil zetten.

Het tapasboek is een uitzonderlijk veelzijdig boek dat gewijd is aan de tapas. Koud, warm, met vlees, vis of juist kaas en eieren: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in dit boek terugvinden. Meer dan 250 recepten maken je wegwijs in het ruime smakengamma dat je kunt vinden in de tapas. Doordat ieder hoofdstuk begint vind je een aantal sfeervolle pagina’s, waarbij je foto’s ziet van de gerechten op een neutrale achtergrond. Ondanks dat de foto’s van boven zijn genomen, en daardoor zelfs een bijna abstracte sfeer uitstralen zorgt een goed uitgekozen belichting voor een sfeervolle indicatie van de verschillende gerechten. Bij iedere foto staat uiteraard de naam van het gerecht vermeld, samen met de pagina waarop het te vinden is. Leuk is ook de inleiding, waarin je van A tot Z geleid wordt door de Spaanse keuken. Achterin het boek vind je de index, waarbij de standaard index op gerechtnaam ook de indeling op hoofdingrediënt is opgenomen. Erg handig, zo’n combinatie, hoewel het er in eerste instantie wat overweldigend uitziet. Voor tapasliefhebbers is het een uitermate geschikt boek. Houdt er wel rekening mee dat het geen Hollandse Tapas zijn, maar authentieke gerechten, waarbij het zo maar eens kan zijn dat ingrediënten slechts bij een speciaalzaak te vinden zijn.

Het tapasboek, Simone en Inés Ortega
Kosmos uitgevers, oktober 2010, 432 pagina’s, hardcover.
Prijs: 34,95 euro. ISBN: 9789021548906

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] vind je ook interessant: Recensie: Het tapasboek, Kosmos uitgevers Deel dit artikel […]

  2. […] vind je ook interessant: Recensie: Tapasboek, Kosmos uitgevers Deel dit artikel […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.