logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het grote boek van fee Fleur, Marianne Witte

ken je fee fleur al?
ze zit op een school voor feetjes,
samen met fee saar.
fleur tovert heel knap.
als het warm is, tovert ze ijs.
als er feest is, tovert ze een gast.
en als ze een zusje wil, tovert ze
een… pop?!
tja, soms gaat er iets mis.
maar fee fleur lost het altijd op!

met drie nieuwe verhalen over fee fleur
en extra toverknutsels!

Het grote boek van fee Fleur is geschikt voor de jongste lezeressen onder ons. Het vertelt een drietal verhalen over een feetje, genaamd Fleur – de titel van het boek zegt het al. Het draait echter niet alleen om Fleur, fee Saar is ook een belangrijk karakter in de klas waarin de feeën hun kunsten leren. Samen beleven ze dan ook de meest fantasierijke avonturen, die allen ontstaan vanuit hun eigen belevingswereld en ervaringen. Denk hierbij aan de jaloezie dat een enig kind kan hebben als er een ander kind aankondigt dat ze een broertje of zusje krijgt, het vieren van een feest op school of het overwinnen van de warmte in de zomer. Wat doe je dan, als je mogelijkheden onbeperkt zijn en toverkracht je ter beschikking staat? Dan kun je eindeloos leuke dingen beleven, dat is duidelijk!

Fee Fleur is een lekker fantasierijk boek, dat vooral de jonge meiden aan zal spreken. De kleurrijke illustraties, verzorgd door Jeska Verstegen versterken dit alleen maar. Het boek heeft als leesniveau AVI E3 meegekregen, waardoor kinderen vanaf 6 jaar in staat moeten zijn het te kunnen lezen. Als voorleesboek is het uiteraard al eerder geschikt. Naast de drie verhalen zijn er drie knutselsuggesties in het boek opgenomen, geheel in stijl van het boek. Leuk als afsluiter voor het lezen van het verhaaltje!

Het grote boek van fee Fleur, Marianne Witte
Kluitman, september 2010, 45 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789020681000


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.