logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Geheim, Frank Ketelaar, Peter Smit

Ben gaat met zijn familie naar de show van een wereldberoemde illusionist. Ben is erg onder de indruk van het goochelen. Hij gaat op les en krijgt zelfs een eigen goochelshow met zijn vader Koos en zijn vriendinnetje Sylvie. Dan tovert Koos per ongeluk Sylvie weg tijdens een mislukte poging de verdwijntruc uit te voeren.

Sylvies moeder schakelt de pers in en Bens familie zit diep in de problemen.
Om Sylvie terug te vinden moet het geheim van de verdwijntruc onthuld worden. Maar welke goochelaar is daartoe bereid? Zien ze Sylvie ooit nog terug?

Het Geheim is een humoristische en warme familiefilm van Joram Lürsen. Frank Ketelaar schreef het script van de film, Peter Smit bewerkte dit tot een magisch (voorlees)boek.

Kijk ook op de website van Het Geheim: www.hetgeheimfilm.nl – waarover eerder op Suggesties dit artikel verscheen.

Het Geheim is een spannend boek, vol verrassende wendingen en leuke grappen. Hoewel aan de ene kant de magie ontbreekt en het vak van illusionist ook wel een beetje van de magie ontdaan wordt blijft het toch gehuld in een mysterieuze waas van vakmanschap en vingervlugheid. Bovendien ben je als lezer continu bezig met het probleem: waar is Sylvie gebleven? Is er meer tussen hemel en aarde? Ook de ontknoping zal je vol verbazing verder laten lezen.

Als je als volwassene bekend bent met de spelers uit de film (en hoe kan het ook anders, met zo’n sterren-cast) zie je de film als het ware voor je, zo typerend zijn de karakters neergezet in deze vertaling naar het leesboek. Dat is nu eenmaal een kenmerk van ‘het boek van de film’: het is naar de film en de hoofdrolspelers geschreven, waardoor het minder aan de verbeelding overlaat. Desondanks leest het fantastisch lekker weg en heeft slechts een enkele keer een ingezakt momentje, wat voor een leesboek natuurlijk onoverkomelijk is. Hierdoor blijft het boek minstens zo goed boeien als de film, en vormt het samen met het product op het witte doek een absolute aanrader voor deze kerstvakantie!

Ga direct naar Het Geheim op BOL.com.

Het geheim, Frank Ketelaar, Peter Smit
De Fontein, november 2010, 129 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789026128479


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.