logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het drukke lieveheerstbeestje, Ben Mantle en Fiona Watt


In dit boek kun je niet alleen lezen, maar ook spelen! Wind het lieveheersbeestje op, plaats het op de sporen en waggel mee doorheen de prachtige tuin!

Het drukke lieveheersbeestje is niet zo maar een boek. Nee, het is een boek waarbij je een echt lieveheersbeestje krijg meegeleverd! Een kunststof variant weliswaar, met een opwindmechanisme. Trek het lieveheersbeestje naar achteren, en het motortje laadt zich op. Plaats het op één van de vier circuits, en het beestje zal je letterlijk rondleiden door het verhaal. Dat verhaal is overigens niet zo heel erg lang of veelomvattend: het boek moet het duidelijk hebben van het speeltje en de leuke tekeningen, om de kinderen kennis te laten maken met de natuur om hen heen, waar het kevertje doorheen gaat op zijn weg naar huis. Jammer genoeg heeft het beestje er ook flink de vaart in, waardoor je het echt niet bij kunt houden. Geloof, me, ik heb het geprobeerd. Niet dat de kinderen er nog veel van konden verstaan, zo snel moest ik lezen, maar zelfs dan kon ik het diertje niet bijhouden. nu lezen we eerst het verhaal, waarbij ik met mijn vinger de route doorloop, waarna het diertje zelf de route mag doorlopen. Daarna een aantal vragen stellen over de dieren op de pagina, of een leuk weetje vertellen, en op naar de volgende racebaan, want dat is en blijft het leukste: racen!

Het drukke lieveheersbeestje, Ben Mantle en Fiona Watt
Usborne, februari 2011, 8 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9781409531203


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.