logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksje Lilly Tovertips en Goocheltrucs, Knister

Kikkerkeutels en drakenbloed! Met haar toverboek kan heksje Lilly alles toveren. Je zou er haast jaloers van worden. Gelukkig is er nu ook een toverboek voor jou! Nou ja, oké… het is geen echt toverboek. Maar er staan wel supergoede goocheltrucs in. Goochel bijvoorbeeld zomaar twee verliefde paperclips hup! aan elkaar vast. Laat een magische lucifer dwars door metaal heen gaan. Of gebruik je fantastische Vulkanische reuzengeheugen om de volgorde van een heel pak kaarten te onthouden. Om Lilly’s goocheltrucs te doen, hoef je geen ingewikkelde toverspullen te hebben. Alles wat je nodig hebt, vind je gewoon thuis. En anders kun je er makkelijk aankomen. Toch zal je publiek versteld staan van het magische effect. Kom op dus: aan de slag. Verzamel alle spulletjes, lees de trucs goed door, oefen nog even op je toverspreuken en heksenpoespas en… toveren maar! Met veel grappige toverspreuken!

Tovertips en Goocheltrucs is een fantastisch leuk boek, waar zelfs de achtjarige Ben uit Het Geheim (lees over de film en het boek) een puntje aan kan zuigen. En dat is natuurlijk niet zo vreemd: Heksje Lilly is voor toveren in de wieg gelegd! Ze vertelt je als lezer eerst alles over goochelen en toveren, waarna ze je een aantal goocheltrucs aan de hand doet. Omgeven door toverkunst, welliswaar, want om de kunsten extra kracht bij de zetten in je uitvoering kun je natuurlijk niet zonder een goede toverspreuk.

Voor iedere truc begint Lilly dus met een heuse toverspreuk, waarna ze een goocheltruc uitlegt. Het soort goocheltrucs is heel divers, maar je kunt ze allemaal met huis-tuin-en keukenspullen uitvoeren. Denk hierbij aan een zwevende kaart, wat rekentrucs, hout dat door metaal kan bewegen, magisch elastiek, en ga zo maar door. Om de trucs uit te leggen wordt er gebruik gemaakt van zowel tekst als beeld, waardoor iedere stap snel duidelijk zal worden. De tekeningen zijn overigens getekend door Birgit Rieger. Het prettige is dat je niet alleen te lezen krijgt hoe je de truc moet uitvoeren, maar ook hoe je de toeschouwers op het verkeerde been kunt krijgen en elke vragen je moet stellen om tot het goede resultaat te komen. En daarna is het: oefenen, oefenen, oefenen!

Heksje Lilly Tovertips en Goocheltrucs, Knister
Kluitman, september 2010, 61 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020683493


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.