logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksje Lilly en de reis naar Mandolan, Knister

De postbode brengt een bijzondere brief voor Lilly. Wat een vreemde postzegel… Hij komt vast uit een hele ver land. Wat zou erin staan? Snel maakt Lilly de envelop open. Zeer geëerde superheks Lilly, leest ze. Wij hebben een groot probleem. De koninklijke troon van ons land is betoverd. Kun jij ons alsjeblieft helpen?

De brief komt uit Mandolan, een exotisch land met woestijnen en olifanten en vreemde muziek. Natuurlijk wil Lilly helpen! Op naar Mandolan!

Heksje Lilly en de reis naar Mandolan is een leuk en vrolijk boek, net als we kennen bij de andere boeken van Heksje Lilly. Het is een spannend verhaal, waarbij de magie uiteraard een grote rol speelt. Dit keer wordt Lilly’s hulp ingeroepen door de koning van Mandolan, maar zijn het wel de juiste bedoelingen? Gelukkig kan Lilly deze keer weer rekenen op haar lieve drakenvriendje en ontmoet ze snel nieuwe vrienden die haar helpen in de spannende tocht om de waarheid van dit mysterie op te lossen. Als aanvulling wordt het verhaal ondersteund door schermafbeeldingen uit de film. Jammer genoeg zitten deze midden in het verhaal verwerkt, waarbij de zinnen doorlopen na de fotopagina’s. Ook een klein minpuntje is dat er ook nog foto’s instaan van de hoofdstukken die nog moeten komen: uit de bijschriften kun je dan al redelijk opmaken wat er in hoofdlijnen gaat gebeuren. Als je het boek echter voor de tweede keer leest zal dit helemaal geen nadeel vormen, en is het een leuke meerwaarde om de beelden uit de film te zien, en heeft het een extra belevingswaarde voor dit spannende avontuur van Heksje Lilly, dat overigens al erg leuk geïllustreerd is.

Heksje Lilly en de reis naar Mandolan, Knister
Kluitman, februari 2011, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020683806


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.