logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksensoep en griezeltaart, Maureen du Toit en Dagmar Stam

Tv-presentatrice en kinderboekenauteur Maureen du Toit heeft in het dagelijks leven één grote passie: koken! Al jarenlang wisselt ze recepten uit met familie en vrienden over de hele wereld. Het resultaat is een unieke mix van de Zuid-Afrikaanse, Italiaanse en Hollandse keuken. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek – het thema is: Aan tafel! – Eten en snoepen in kinderboeken – heeft Maureen haar spannendste en griezeligste recepten voor kinderen gebundeld.

Heb jij weleens trollendrollen gegeten? Houd je van rommelpizza en heksensoep? Dan is dit kookboek echt iets voor jou!
In Heksensoep en griezeltaart vind je de spannendste en griezeligste recepten. Verras je vriendjes of ouders eens met dikke drakenpannenkoeken, zwartekattenkoek of duivelse omeletjes. En wat dacht je van een lekker toetje van afgehakte vingers?

Met illustraties van Dagmar Stam

Heksensoep en griezeltaart is een leuk kookboekje waar oudere kinderen hun hart bij op kunnen halen. Er staan recepten in met duidelijke omschrijvingen, eventueel aangevuld met extra waarschuwingen voor gevaarlijke onderdelen. Niet belerend overigens, eerder ‘laat je ouders de groenten maar snijden, kun jij ondertussen iets anders doen’. Ieder recept is opgehangen aan een bepaald griezelelement, zoals moddersoep, toverstokken, een bloederig drankje of natuurlijk heksensoep. Gelukkig staat daarachter direct vermeld wat het dan uiteindelijk gaat worden, van pompoensoep tot soepstengels, complete maaltijden zijn mogelijk. Aan de hand van dit griezel-elementen wordt bij ieder recept afwisselend een kort verhaaltje of gedichtje vertoond. Deze krijgen extra kracht door de leuke illustraties van Dagmar Stam. Hoewel de recepten voor kinderen vanaf zes zeker haalbaar zijn om samen te maken zijn de gekozen thema’s misschien niet altijd even geschikt voor deze leeftijd: leg maar eens uit wat een vampier is, bijvoorbeeld! Selectief te werk gaan is dan het devies.

Informatie

Heksensoep en griezeltaart, Maureen du Toit
Pimento kinderboeken, september 2009, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 5,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789049923808


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Ook besproken van Maureen du Toit: Een dik, vet monster

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.